Διαδοχικές εκρήξεις σε στρατιωτική περιοχή στα κατεχόμενα σημειώθηκαν λίγο πριν τις 2 το πρωί σήμερα. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η έκρηξη σημειώθηκε σε αποθήκες πυρομαχικών κοντά στο Ξενοδοχείο «Ακαπούλκο» στον Άγιο Επίκτητο.
 
Στην περιοχή μετέβησαν ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί,  ο «πρωθυπουργός» Τατάρ και ο Κουντρέτ Οζερσάι.  Όπως δήλωσε ο κ. Ακιντζί στον παράνομο «Μπαϊράκ», οι εκρήξεις άρχισαν γύρω στις 2 το πρωί απέναντι από το ξενοδοχείο «Ακαπούλκο».

Είπε ότι οι πυροσβεστικές «υπηρεσίες» όπως και ομάδες της πολιτικής άμυνας βρίσκονται στην περιοχή και όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα λαμβάνονται. Δεν υπάρχουν θύματα. Ωστόσο υπάρχουν μικροτραυματισμοί, αφού ένας τουρίστας τραυματίστηκε από θραύσματα και υλικές ζημιές.

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι αναμένεται σήμερα να διαφανούν οι λόγοι πρόκλησης της  πυρκαγιάς αλλά και της φωτιάς.
 
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, ενώ υπάρχουν αναφορές για μικρούς τραυματισμούς από θραύσματα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 7:00 το πρωί.

 
Μόνο δύο ελαφρά τραυματίες ήταν το αποτέλεσμα από τις εκρήξεις στο διοικητήριο του λόχου πυρομαχικών στον Άγιο Επίκτητο Κερύνειας, κοντά στην Κλεπίνη, ανακοίνωσε ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Πιλλί μιλούσε στον «μπαϊράκ» κι ανέφερε ότι οι δύο τραυματίες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στο ασθενοφόρου που κλήθηκε και δεν χρειάστηκε νοσηλεία τους. Δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός, σημείωσε.
 

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, εκ πρώτης όψεως φαίνεται να ξέσπασε πυρκαγιά μετά από την πρώτη έκρηξη και της οποίας ακολούθησαν πολλαπλές εκρήξεις. Το κύμα τους έφθανε ακόμα και τα 250 μέτρα από το έδαφος.

 
Ως αποτέλεσμα, διατάχθηκε, πέραν από το ξενοδοχείο, η εκκένωση και του κατεχόμενου χωριού Κλεπίνη, ενώ από το πρωί οι κάτοικοι άρχισαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους.
 
 

Πηγή: Philenews/ΚΥΠΕ/yeniduzen.com/kibrispostasi.com