600 και πλέον, είναι ο αριθμός των Κυπρίων που έπεσαν στα πεδία των μαχών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και βρίσκονται θαμμένοι σε 56 στρατιωτικά κοιμητήρια 17 χωρών, σε: Μέση Ανατολή, Αφρική, Ελλάδα και Ευρώπη. Επιπλέον, 2.500 Κύπριοι αιχμαλωτίσθηκαν, οι περισσότεροι στην Ελλάδα, και κρατήθηκαν σε διάφορα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
> Σ’ αυτούς τους άγνωστους ήρωες αξίζει πράγματι να αφιερώσουμε ένα πάρκο, μια πλατεία, έναν ωραίο πεζόδρομο, αντί σε … ας μην πω ποιους. (Εάν ήδη υπάρχει κάτι τέτοιο, δεν το γνωρίζω, ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν παίρνω τη πρόταση πίσω. Αξίζουν κι άλλα, πολλά. Κυρίως, αξίζει να μάθουμε για αυτούς)

 
205 ρατσιστικά περιστατικά καταγράφηκαν από την Αστυνομία  για την περίοδο 2015-2018 στη Κύπρο. Από αυτά, τα 147 μετατράπηκαν σε ποινικές υποθέσεις.
> Την εβδομάδα αυτή καταγγέλθηκε και ρατσιστική συμπεριφορά Κυπρίων γιατρών στο Νοσοκομείο Πάφου εναντίον 2 συναδέλφων τους από την Ελλάδα, οι οποίοι και αποχώρησαν. Δεν πάμε καθόλου καλά.
 
470 ο αριθμός των υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου που επέλεξαν εθελούσια έξοδο, λαμβάνοντας συνολικά ποσό περίπου €79 εκατ.
> Ας ευχηθούμε ότι πήραμε τα μαθήματά μας από τις εποχές της απληστίας και της ασυδοσίας, και να μη ξαναχρειαστεί να πληρώνουμε δυο φορές τη νύφη.
 
2 δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη με διαφορά φάσης μόλις 4 χρόνων. 2015: Εάν πάμε στη δραχμή θα είναι σαν να γυρίσουμε στη νεολιθική εποχή. Και τώρα, 2019: Εάν πηγαίναμε στη δραχμή θα ήμασταν καλύτερα.
>Παρδαλός τσαρλατάνος forever, σχολιάζει ο έγκυρος πολιτικός αναλυτής διεθνών ξένων ΜΜΕ, Γιάννης Κουτσομύτης, στο ιστολόγιό του Koutsomitis.blogspot.com
 
2 … συναδέλφους του κυνηγούς, πυροβόλησε αντί για θήραμα, κατά λάθος όπως ισχυρίστηκε, αλλά τους εγκατέλειψε τραυματισμένους και έφυγε σαν κύριος, ένας άλλος κυνηγός, προχθές κοντά στο Δάσος Αγνοουμένων στην Ακτή του Κυβερνήτη.
> Έ, κάποτε θα συνέβαινε κι αυτό σε τούτο το αλλόκοτο «άθλημα».
 
650 βουλευτές θα εκλέξουν οι Βρετανοί στις έκτακτες εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, μετά το αδιέξοδο στην επικύρωση της τελευταίας συμφωνίας που έκανε με τους Ευρωπαίους ο Μπόρις Τζόνσον για το Brexit.
> Πιστεύεται, δίχως να είναι καθόλου βέβαιο, ότι οι εκλογές μπορεί να ξεκλειδώσουν το αδιέξοδο.
 
46 εκατομμύρια πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους για να ψηφίσουν. Δικαίωμα ψήφου έχουν οι 18 ετών και άνω. Θα ψηφίσουν στις 650 εκλογικές περιφέρειες στις οποίες είναι χωρισμένη η χώρα. Σε κάθε μία, ο πρώτος υποψήφιος που «θα περάσει τη γραμμή», έστω και με 1 ψήφο, θα εκλεγεί βουλευτής.
> Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις. Για παράδειγμα, φυλακισμένοι, δημόσιοι υπάλληλοι, δικαστές και μέλη της αστυνομίας και των ενόπλων δυνάμεων δεν μπορούν να λάβουν μέρος. Πολύ σωστά.
 
£500 εγγύηση θα πρέπει να καταβάλει κάθε υποψήφιος. Θα την χάσει εάν δεν συγκεντρώσει τουλάχιστον 5% των ψήφων στη δική του περιφέρεια.
> Σωστό και αυτό. Τουλάχιστον να ξέρουν οι διάφοροι που κατεβαίνουν για χαβαλέ, ότι αυτός ο χαβαλές έχει κόστος.
 
10 γκολ, 5-5 το τελικό σκόρ, στον αγώνα για το Ληγκ Καπ μεταξύ Λίβερπουλ και Άρσεναλ, με την πρώτη να παίρνει τελικά την πρόκριση στα πέναλτι. Ένα απίθανο παιχνίδι, στο οποίο οι δύο ομάδες κατέβασαν τους αναπληρωματικούς και τους πιτσιρικάδες τους, για να ξεκουραστούν οι «μεγάλοι», και να πάρουν και αυτοί συμμετοχή σε μεγάλα παιχνίδια.
> Εννοείται πως αν έπαιζαν οι πιτσιρικάδες στο δικό μας πρωτάθλημα, θα ήταν πρώτοι με διαφορά κάθε χρόνο. Το λέω, όχι διότι δεν καταλαβαίνω ότι είναι άλλα τα ποδοσφαιρικά μεγέθη και δεδομένα έξω, αλλά μόνο για να υπογραμμίσω πόσο σημαντικό είναι να καλλιεργεί μια ομάδα και τα δικά της φυτώρια, κάτι που εμείς δεν κάνουμε. Αγοράζουμε έτοιμους από τα τρίτα, τέταρτα και πέμπτα ράφια του διεθνούς ποδοσφαιρικού σουπερμάρκετ.
 
11,1 τ.μ. το εμβαδόν διαμερισμάτων που πωλούνται σε νεόδμητές πολυκατοικίες στη Μόσχα, στα πλαίσια μιας καινούργιας, ως φαίνεται μόδας που ίσως πάρει και διεθνείς διαστάσεις και γίνει μόδα.
> Χωρίς να είμαι υπέρ των κατοικιών-αεροδρόμια, αυτό το σπίτι των 11τ.μ. δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γίνει μόδα. Χάθηκε εντελώς το μέτρο πια;
 
(*) Κάθε Σάββατο, η Στήλη βλέπει τα Πρόσωπα & Προσωπεία με τη γλώσσα των αριθμών. Επίσης, κάθε πρωί στο Newsletter του Philenews, του ιστότοπου του «Φιλελεύθερου», θα βρίσκετε έναν Αριθμό της Ημέρας.