Πάει κι αυτό, το λύσαμε. Πώς το είχε πει ο Ευθύμιος Δίπλαρος τότε για την απελευθέρωση του παιδεραστή; «Μπράβο στην Προεδρία της Δημοκρατίας γιατί εξ αφορμής αυτού του προβλήματος και του λάθους που έγινε, επιτέλους θα ρυθμίσουμε και αυτό το ζήτημα». Κάπως έτσι και τώρα.

Με πιο κομψό λεκτικό. Ναι μεν μας έκραξε το σύμπαν για τον Μαλαισιανό και την ελίτ από την Καμπότζη, αλλά το κράξιμο αποτέλεσε την αφορμή για να δούμε ξανά το σχέδιο χορήγησης ιθαγένειας έναντι αδρών αμοιβών. Και πλέον τέθηκαν κριτήρια και εισήχθησαν δικλίδες ασφαλείας ώστε να μην μπορεί να αποκτήσει κυπριακό διαβατήριο ο κάθε τυχόντας. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά και 26 άτομα που κρίθηκαν ακατάλληλοι να είναι Κύπριοι, θα πάψουν πλέον να επικαλούνται την κυπριακή τους ταυτότητα. Μόνο σαν τουρίστες θα μπορούν από δω και μπρος να επισκέπτονται τις πανάκριβές τους βίλες. 

Ψεκάσαμε, σκουπίσαμε, τελειώσαμε. Στις τέσσερις τόσες χιλιάδες περιπτώσεις που πολιτογραφήθηκαν θεωρείται φυσικό να υπήρχαν και κάποιες «αμαρτωλές» περιπτώσεις. Οπόταν, κανείς δεν έχει ευθύνη για όσους ξέπλυναν το χρήμα τους στην Κύπρο. Όλοι όσοι συνέβαλαν είχαν καλές προθέσεις. Για το καλό του τόπου. Το λένε και το επαναλαμβάνουνε. Το είπε κι ο Αρχιεπίσκοπος, το είπε κι η ΟΕΒ, το είπε χθες κι ο υπουργός των Εσωτερικών: «Το σχέδιο αυτό βοήθησε τη χώρα ειδικά σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Από κει και πέρα δεν μπορεί να κάνει περισσότερη ζημιά από ό,τι όφελος».

Συνεχίζουμε λοιπόν να πουλάμε διαβατήρια, αφού το χαλλούμι δεν μας βγήκε, τα αέρια μόνο ο Λακκοτρύπης τα μελετά και τα γεωργικά προϊόντα θέλουν πολύ κόπο για να παραχθούν, ενώ ταυτόχρονα κανείς δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την Ολλανδία που παράγει τα πάντα σε θερμοκήπια. Θα συνεχίσουμε λοιπόν να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα. Να πουλάμε αέρα. Και να χρίζουμε αυτούς που τα καταφέρνουν να το κάνουν, πατριώτες. Γιατί φέρνουν χρήμα στον τόπο και έτσι έχουμε όλοι ψωμί. Τώρα, αν δεν είναι και πολύ καθαρό ας μην το πολυψάχνουμε.

Θα το ευλογήσει ο Αρχιεπίσκοπος όπως ευλόγησε και τις 300.000 που δώρισε στην Αρχιεπισκοπή ο Τζο Λόου. Οι οποίες παρεμπιπτόντως είναι στην μπάντα available, όπως μας πληροφόρησε ο Άγιος Κύπρου. Τι κι αν τα κλαίνε κάποιοι που τους τα έκλεψε; Τι να κάνει ο Άγιος δηλαδή; Να ψάχνει τον Τζο να του τα δώσει νουθετώντας τον να τα επιστρέψει σε αυτούς που τους ανήκουν; Μα δεν θα τον αναγνωρίσει καν. Μια φορά όλη κι όλη τον είδε παραθέτοντας του δείπνο. Για να ξέρει τι εστί κυπριακή φιλοξενία. 

[email protected]