To Top
00:45 Τρίτη
28 Ιανουαρίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Αρχίζει το Σάββατο η δύσκολη γεώτρηση
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ • Αρχίζει το Σάββατο η δύσκολη γεώτρηση
  29 Δεκεμβρίου 2017, 8:41 πμ  

Όλα καλά και με ταχείς ρυθμούς προχώρησε μέρχι και αργά χθες η διαδικασία της γεώτρησης στον στόχο «Καλυψώ», με ρυθμούς μάλιστα αισθητά πιο γρήγορους απ’ ό,τι σε προηγούμενες γεωτρήσεις. Συγκεκριμένα, ενώ το ένα σκάφος υποστήριξης παραμένει πάντα κοντά στο πρώτο γεωτρύπανο για λόγους ασφάλειας, τα άλλα δύο ειδικά πλοία υποστήριξης –τα Vos Prime και Vos Purpose– πηγαινοέρχονται πλέον συνεχώς μεταξύ λιμανιού Λεμεσού και πλατφόρμας, μεταφέροντας κυρίως τον εξοπλισμό για τα πρώτα στάδια της γεώτρησης.
 

Την ίδια ώρα συνεχίστηκε και χθες η αερογέφυρα μεταφοράς προσωπικού προς το γεωτρύπανο που έφτασε στην Κύπρο τα τελευταία 24ωρα για να πιάσει δουλειά στη γεώτρηση. Τα δύο ελικόπτερα τύπου Agusta Westland AW139 της Inaer που εξυπηρετεί και αυτή τη γεώτρηση με πτητικά μέσα, συνέχισαν και χθες την αερογέφυρα από το αεροδρόμιο Λάρνακας προς το ελικοδρόμιο του Saipem 12.000. Όπως όλα δείχνουν, ο στόχος της έναρξης των γεωτρητικών εργασιών επί του βυθού, θα ξεκινήσουν αύριο, όπως από εβδομάδες είχε αποκαλύψει ο «Φ».
 
Την ίδια ώρα, μια σημαντική εξέλιξη στο ευρύτερο κλίμα, είναι και το γεγονός ότι από σήμερα –ή τουλάχιστον για σήμερα και θα διαφανεί για πόσο ακόμα– δεν υπάρχει σε ισχύ καμία παράνομη Navtex από πλευράς Τουρκίας που να αφορά την περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η τελευταία σχετική Navtex έληξε χθες και μέχρι και χθες το βράδυ δεν υπήρξε οτιδήποτε άλλο από τουρκικής πλευράς.
 
Επίσης, το πολύκροτο γεωτρύπανο Deepsea Metro ii που αγόρασε η Τουρκία, προφανώς και δεν θα έρθει για την ώρα στην περιοχή, αφού πλέει ήδη μέσω ελληνικών νησιών προς τα στενά για να φτάσει στην Κωνσταντινούπολη. Χθες πέρασε μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου με κατεύθυνση την Κωνσταντινούπολη. Απαιτούνται γραφειοκρατικές και άλλες διαδικασίες νηολόγησης και όχι μόνο, όπως και εκπαίδευση προσωπικού –γίνεται λόγος για μικρό αριθμό μηχανικών της ΤΡΑΟ– αλλά και η  πρόσληψη σημαντικού αριθμού νέου προσωπικού.  
 
Σε σχέση με το Barbaros, με βάση τα στοιχεία του «Φ», το σεισμογραφικό, μετά την έξοδό του από το λιμάνι της Σινίφκης, την ίδια ώρα που έβγαιναν το απόγευμα της Τρίτης τα πλοία υποστήριξης του Saipem 12000 από το λιμάνι Λεμεσού για πρώτη συνάντησή τους στον στόχο «Καλυψώ» με το γεωτρύπανο, επέστρεψε στο λιμάνι. Για λόγους που δεν είναι γνωστοί ενώ έπλεε στα τουρκικά παράλια μείωσε ταχύτητα και επέστρεψε.
 
Αναμένεται τα επόμενα 24ωρα να εμφανιστεί στην περιοχή. Πάντως, δεν έχει εκδοθεί οποιαδήποτε παράνομη Navtex από την Τουρκία σε σχέση με δραστηριότητα του σεισμογραφικού, ενώ δεύτερο σύγχρονο σεισμογραφικό που απέκτησε η Τουρκία, βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα. Σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις εμφάνισης του Barbaros σε θαλάσσια περιοχή ευθύνης της Δημοκρατίας, εκδιδόταν και παράνομη Navtex από την Τουρκία για «δέσμευση» περιοχής. Η τελευταία που αφορούσε περιοχή νοτιοδυτικά της Πάφου, έληξε στις 15 Δεκεμβρίου.
 
Οι πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ της νότιας πλευράς της Κύπρου και του γεωτρύπανου, πλέουν σε ελεύθερη πλεύση τουλάχιστον τρία τουρκικά πολεμικά πλοία, χωρίς κανένα επεισόδιο ή παρενόχληση μέχρι και χθες το απόγευμα. Ανάλογη συμπεριφορά υπήρξε και σε όλες τις προηγούμενες γεωτρήσεις.
 
Υπουργός Ενέργειας: Μελέτες για όλα τα σενάρια
 
Στο μεταξύ, με χθεσινές του δηλώσεις στο ράδιο Active, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, τόνισε ότι η γεώτρηση στον στόχο «Καλυψώ», είναι «μια δύσκολη τεχνικά γεώτρηση σε βαθιά νερά» και το συνολικό βάθος – από την επιφάνεια της θάλασσας – που θα φτάσει το γεωτρύπανο, ξεπερνά τις 3.500 μέτρα. Οι πιθανότητες επιτυχίας, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι στα ίδια επίπεδα που ήταν και οι προηγούμενες γεωτρήσεις. Η τελευταία γεώτρηση στον «Ονησίφορο» μπορεί να μην έδωσε μεγάλο κοίτασμα, αλλά επιβεβαίωσε τη γεωλογία, οπότε υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία τώρα, είπε.
 
Σε σχέση με το γεγονός ότι η ολοκλήρωση της γεώτρησης μπορεί να συμπέσει με την εβδομάδα μεταξύ Α και Β γύρου των Προεδρικών εκλογών, ο ίδιος απάντησε ότι αυτό είναι πιθανό, αλλά δεν σημαίνει τίποτα, αφού το αποτέλεσμα μπορεί να είναι θετικό από τη γεώτρηση, αλλά μπορεί και να είναι αρνητικό. Σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις, ο Γιώργος Λακκοτρύπης, υπέδειξε ότι οι Τούρκοι κάνουν αυτό που κάνουν κάθε φορά για να μας προκαλούν.
 
Επίσης, επιβεβαίωσε αναφορές του «Φ» ότι η επόμενη γεώτρηση με το Saipem 12000, στο τεμάχιο 3 και τον στόχο «Σουπιά», αφορά νέα γεωλογική αναζήτηση όπως ήταν αυτή στο Ζορ το 2015. Θα γίνει σε πιο ξέβαθα νερά και αν είναι επιτυχημένη θα ανοίξει το δρόμο για ένα νέο γεωλογικό μοντέλο, πέρα από εκείνο του οικοπέδου Αφροδίτη και εκείνο του Ζορ, εξήγησε.
 
Επίσης, τόνισε ότι και το 2ο εξάμηνο του 2018 θα ακολουθήσουν ακόμα 2 γεωτρήσεις από την ExxonMobil – Qatar Petroleum που σε περίπτωση επιτυχίας θα ανοίξουν τον δρόμο για πρόσθετες γεωτρήσεις.
 
Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, καταλήγει ο Γιώργος Λακκοτρύπης, επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς, ότι με τους συμβούλους του έχει επεξεργαστεί σειρά σεναρίων για τα επόμενα βήματα, ανάλογα και με τις ανακαλύψεις που θα γίνουν. Ακολουθούν 4 γεωτρήσεις. « Έχουμε τους υπολογισμούς μας για το ποιοι είναι οι μέσοι όροι μιας πιθανής ανακάλυψης και έχουμε διάφορα σενάρια. Από το να μην βρεθεί τίποτα, μέχρι και να βρεθούν σημαντικά κοιτάσματα σε όλες τις γεωτρήσεις» καταλήγει.
 

  Πέτρος Θεοχαρίδης   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...