To Top
09:57 Πέμπτη
27 Φεβρουαρίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Πειθαρχικό ΔΗΚΟ: Αποβολή Καρογιάν, Αντιγόνης και άλλων
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ • Πειθαρχικό ΔΗΚΟ: Αποβολή Καρογιάν, Αντιγόνης και άλλων
Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2018, 9:34 μμ

Την αποβολή του Μάριου Καρογιάν, της Αντιγόνης Παπαδοπούλου και άλλων στελεχών από το ΔΗΚΟ αποφάσισε πριν από λίγο το Πειθαρχικό Συμβούλιο του κόμματος, το οποίο συνεδρίασε τη Δευτέρα από τις 15:00 εξετάζοντας την προεκλογική συμπεριφορά και στάση στελεχών του.

Η απόφαση για αποβολή των συγκεκριμένων ήταν ομόφωνη.

Το Πειθαρχικό θα συνεδριάσει εκ νέου την Τρίτη για την εξέταση και άλλων περιπτώσεων που αφοροούν οκτώ μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

 

Το ιστορικό της πολύωρης συνεδρίας: 

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δημοκρατικού Κόμματος, με ανακοίνωση, διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι δεν έγινε αποδεκτή  η παρουσία δικηγόρων που εκπροσωπούσαν καταγγελλόμενο ή καταγγελλόμενους κατά την σημερινή πειθαρχική διαδικασία, η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.  Αντιθέτως, όπως αναφέρει, δόθηκε απεριόριστος χρόνος στους δικηγόρους  που παρουσιάστηκαν εκ μέρους καταγγελλομένων. Καταλήγει ότι η διαδικασία συνεχίζεται όπως προνοεί το καταστατικό και η απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ.

Σημειώνεται ότι τα υπό κατηγορία στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος δεν παρέστησαν στην συνεδρία του Πειθαρχικού Σώματος και αρκέστηκαν στην εκπροσώπησή τους από τρεις δικηγόρους.

Η «δίκη» των «απειθάρχητων» μελών του Ε.Γ και της Κ.Ε του ΔΗΚΟ άρχισε στις 3:00 μ.μ και παρά την αντίθεση τους για το παράτυπο, όπως υποστηρίζουν, της διαδικασίας κάποιοι εκ των κατηγορουμένων επέλεξαν να εκπροσωπηθούν από  νομικούς συμβούλους.

Συγκεκριμένα την εκπροσώπηση του Μάριου Καρογιάν  ανέλαβε ο Γιαννάκης Ιωάννου, ενώ δύο άλλα μέλη εκπροσωπούνται από τους Σωτήρη Αργυρού και  Νικόλα Κουκούνη.

Του συμβουλίου προεδρεύει ο Πανίκος Λεωνίδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΗΚΟ: Συνέρχεται το Πειθαρχικό - «Λάβρος» ο Γαβριηλίδης

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων προέβαλαν τον ισχυρισμό ότι η θητεία του Πειθαρχικού Συμβουλίου έχει εκπνεύσει.

Τα μέλη του Πειθαρχικού, σύμφωνα με τον δικηγόρο Γιαννάκη Ιωάννου αρνήθηκαν το συνταγματικό δικαίωμα των κατηγορουμένων, όπως εκπροσωπηθούν από δικηγόρο, ενώ στη συνέχεια ο κ. Ιωάννου κατήγγειλε ότι το κατηγορητήριο ήταν αντίτυπο που δόθηκε από ο ένα μέλος στο άλλο, και αφορούσε άρθρα του καταστατικού, κάνοντας παράλληλα λόγο για έλλειψη τεκμηρίωσης.

Ζητήθηκε επίσης όπως για λόγους διαφάνειας γίνει οπτικογράφηση της διαδικασίας, πράγμα το οποίο, όπως υποστηρίζει ο κ. Ιωάννου, επίσης δεν έγινε δεκτό από τα μέλη του Πειθαρχικού, καθώς πρόεβαλαν τον ισχυρισμό ότι με αυτό τον τρόπο θα ευτελιζόταν η διαδικασία. Εξερχόμενος ο κ. Ιωάννου δήλωσε "δεν θα περάσει η προσπάθεια εξόντωσης ανθρώπων". 

 
Άθως Αντωνιάδης "Προσβολή για τον κόσμο του ΔΗΚΟ η στάση τους"
 
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Άθως Αντωνιάδης σε δηλώσεις του είπε ότι οι  «Είναι λυπηρό ότι ο τέως Πρόεδρος του κόμματος και τα άλλα στελέχη του κόμματος, που παραβίασαν την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, δεν είχαν την ευθιξία και το θάρρος να παρουσιαστούν και να προσπαθήσουν έστω να δικαιολογήσουν την αντικομματική συμπεριφορά και τις πράξεις τους. Ύψιστη προσβολή προς τον κόσμο του Δημοκρατικού Κόμματος, του οποίου τις αρχές επικαλούνται, αυτοί που βρέθηκαν απέναντι του στην εκλογική προσπάθεια του Δημοκρατικού Κόμματος, αποτελεί το γεγονός ότι επέλεξαν να εκπροσωπηθούν με δικηγόρους». Σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη η διαδικασία συνεχίζεται όπως προνοεί το καταστατικό ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει τις κατηγορίες που εξαπέλυσε νωρίτερα ο κ. Ιωάννου.

 

  Νικολέττα Κουρούσιη, Ονούφριος Σωκράτους   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...