Στη MUSKITA Aluminium Industries απένειμαν την Τρίτη 7 Ιουνίου, η Πρέσβειρα της Αυστρίας κα. Dorothea Auer και ο Επικεφαλής του Εμπορικού Τμήματος της Αυστριακής Πρεσβείας-ADVANTAGE AUSTRIA κ. Christoph Sturm το Εθνικό Βραβείο Energy Globe Κύπρου 2021 για το μεγαλύτερο Φωτοβολταϊκό Πάρκο Οροφής στην Κύπρο, ισχύος 2,5 ΜW.

Tην τελετή τίμησαν με την παρουσία τους επίσημοι φορεί ΟΕΒ, ΚΕΒΕ και ΕΒΕΛ, καθώς και εκλεκτοί προσκεκλημένοι του επιχειρηματικού κόσμου. 

Με πάνω από 60 χρόνια ενεργού ρόλου και συμβολής στην Κυπριακή οικονομία, η MUSKITA έχει μακρά ιστορία συνεισφοράς, παρέχοντας έμπρακτα αποτελέσματα στην κοινότητά της μέσω δωρεών, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών. Η περιβαλλοντική εκστρατεία της εταιρείας “Go Blue by MUSKITA”, έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση και τη δράση σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, τη βιωσιμότητα και την αειφόρο ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτής της αποστολής, η MUSKITA λαμβάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μειώσει τις περιβαλλοντικές της επιπτώσεις. Η εξεύρεση βιώσιμων πηγών ενέργειας και τρόπων μείωσης του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας, ιδιαίτερα για τη MUSKITA, παραμένει αδήριτη ανάγκη των τελευταίων δεκαετιών.

Το Φωτοβολταϊκό Πάρκο Οροφής της MUSKITA που βραβεύτηκε, βρίσκεται στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Λεμεσό και αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο οροφής στην Κύπρο ισχύος 2,5 MW. Στόχος της επένδυσης είναι η μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και της ενεργειακής κατανάλωσης του υπερσύγχρονου εργοστασίου παραγωγής αλουμινίου που στεγάζει η εταιρεία. Το Πάρκο αποτελείται από 6750 φωτοβολταϊκά πάνελς, καλύπτει έκταση 13,500 τ.μ., παράγει πάνω από 4,000 ΜWh πράσινης ενέργειας ετησίως και συμβάλλει στο 30% των ενεργειακών αναγκών της εταιρίας, μειώνοντας τις εκπομπές CO2 κατά 2,500 τόνους ετησίως.

Ως το πρώτο ιδιωτικό φωτοβολταϊκό πάρκο οροφής για βιομηχανική χρήση στον τόπο μας, η επένδυση της MUSKITA θεωρείτε ως λύση βέλτιστης πρακτικής, αποδεικνύοντας την οικονομική βιωσιμότητα του έργου, υποστηρίζοντας παράλληλα τους στόχους της εταιρείας και της Κύπρου προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Με περισσότερες από 180 συμμετέχουσες χώρες και περισσότερες από 2.000 υποβολές έργων, ο θεσμός των Βραβείων Energy Globe αποτελεί σήμερα παγκοσμίως το πιο αναγνωρισμένο περιβαλλοντικό βραβείο.