Το Υφυπουργείο Τουρισμού και η Κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στους επιχειρηματίες της εστίασης που έχουν όντως υποφέρει πολύ από την πανδημία. Την ίδια ώρα και προκειμένου ο τουρισμός να βγει από τις δυσκολίες, θα ζητηθεί και από τον κλάδο να σταθούν με τη σειρά τους δίπλα στο Υφυπουργείο στον σχεδιασμό του για την επόμενη πενταετία.

Αυτό τόνισε ο Υφυπουργός Τουρισμού, σε χαιρετισμό του στην Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου. Ο Σάββας Περδίος εξήγησε ότι η Κύπρος εισέρχεται σε μια πενταετία πάρα πολύ σημαντική με πολύ σημαντικά σχέδια χορηγιών και  κινήτρων του Υφυπουργείου, ιδιαίτερα για τον τομέα της εστίασης. 

«Είναι μια περίοδος τα επόμενα πέντε χρόνια που θα πρέπει να εδραιωθεί η διαφορετικότητα του προϊόντος που προσφέρει η Κύπρος στο εξωτερικό», τόνισε. « Εμείς ως Υφυπουργείο έχουμε ξεκινήσει τις προσπάθειες εδώ και δύο χρόνια, όταν ανακοινώθηκε η εθνική στρατηγική τουρισμού. Πλέον, το νερό έχει μπει στο αυλάκι και πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι είμαστε συνοδοιπόροι και πρέπει να δούμε και άλλες επιχειρήσεις να μπαίνουν στις ετικέτες του Υφυπουργείου είτε αυτό είναι το κυπριακό πρόγευμα είτε είναι το taste Cyprus, είτε είναι οι οινικές διαδρομές, είτε είναι οι χώροι εστίασης και διαμονής».

Ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου, Άγγελος Ονησιφόρου, κάλεσε όλα τα κέντρα αναψυχής σε συσπείρωση, τονίζοντας ότι μόνο έτσι θα δυναμώσει η φωνή του κλάδου με σκοπό να διεκδικεί αυτά που απαιτούνται στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Κάλεσε επίσης τις αρχές της Πάφου και της Κύπρου γενικότερα σε περαιτέρω συνεργασία με τον Σύνδεσμο ούτως ώστε μέσα από την ανταλλαγή απόψεων να λαμβάνονται οι κατάλληλες αποφάσεις που δεν θα αδικούν και δεν θα θίγουν κανέναν. 

Ο Διευθυντής της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου, Μιχάλης Αντωνίου, που παρέστη στη συνέλευση του ΣΙΚΑΠ Πάφου, ανέφερε από πλευράς του ότι γίνεται ένας διαρκής αγώνας για να βρεθεί η ισορροπία μεταξύ της προστασίας της δημόσιας υγείας και της προστασίας της εθνικής οικονομίας.

«Πρόκειται για μια συνεχώς μετακινούμενη γραμμή την οποία πρέπει αυτοί που λαμβάνουν αποφάσεις να την αναζητούν και να την ορίζουν ανάλογα με τις εξελίξεις των επιδημιολογικών δεδομένων», κατέληξε.