«Η σκέψη μας στην Ελλάδα και στους Έλληνες που δοκιμάζονται αυτή την ώρα», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Nίκος Αναστασιάδης σε ανάρτησή του στο Twitter και επισημαίνει: «Η συμπαράστασή μας δεδομένη και σταθερή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αττική: Δράμα δίχως τέλος, νέες αναζωπυρώσεις

Στις Αφίδνες η κυπριακή αποστολή 

«Η κυπριακή αποστολή επιχειρεί τώρα μαζί με συναδέλφους του Πυροσβεστικού Ελλάδος εντός της κοινότητας ‘Αφίδνες’ Αττικής. Η κοινότητα εκκενώθηκε και ασφαλίζουν κατοικίες και οριοθετούν την περιοχή. Υπάρχουν παντού ενεργά μέτωπα και η κατάσταση διαφοροποιείται συνεχώς. Είναι όλοι καλά στην υγεία τους», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κύπρου Ανδρεάς Κεττής, ο οποίος προσθέτει ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας επισκέφθηκε την αποστολή και συνομίλησε μαζί τους ο πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος.

Συγκλονιστικές εικόνες αντικρίζουν οι Κύπριοι πυροσβέστες

Η αποστολή της Πολιτικής Άμυνας της Κυπριακής  Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα στη ΜΚΟ Reacton. «Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στην Ελλάδα. Οι πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος δίνουν τα πάντα για να συγκρατήσουν την ορμή του και ακολούθως να τον καταβάλουν. Το έργο τους τιτάνιο!

Δίπλα τους, δύναμη 20 Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, 20 Διασώστες της Δύναμης Πολιτικής Άμυνας, ενώ το Τμήμα Δασων απέστειλε και τα δυο πτητικά μέσα που διαθέτει. Οι ανάγκες για βοήθεια τεράστιες και αρκετές άλλες χώρες ανταποκρίθηκαν με μέσα και ανθρώπινο δυναμικό.

Οι εικόνες που αντικρίζουν οι Κύπριοι πυροσβέστες και διασώστες κάθε μέρα, είναι συγκλονιστικές και σε κάθε αποστολή που ανταποκρίνονται βιώνουν το ανθρώπινο δράμα και την τεράστια οικολογική καταστροφή. Προσευχόμαστε, σύντομα ο εφιάλτης να τελειώσει.»

Το Τμήμα Δασών επιχειρεί στην Κρήτη 

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη σημερινή δράση της αποστολής του στην Ελλάδα και την κατάσβεση πυρκαγιάς στο Ηράκλειο Κρήτης, ανάρτησε στο Facebook το Τμήμα Δασών: