Στις 26 Σεπτεμβρίου 1941 κυκλοφόρησε από την Paramount Pictures η πρώτη ταινία της σειράς Superman σε παραγωγή των στούντιο Fleisher. Το 4ο διεθνές φεστιβάλ animation «Animattikon Project», του οποίου ανοίγει σήμερα το βράδυ 8 Σεπτεμβρίου η αυλαία στην Πάφο, γιορτάζει την επέτειο με την προβολή τεσσάρων ταινιών από τη σειρά, σε συνοδεία αυτοσχεδιαστικής μουσικής από τον Γιώργο Μπίζιο (κιθάρα) και τον Όμηρο Μιλτιάδους (ντραμς).

Σε δηλώσεις του στο philenews, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, animator και καθηγητής στο ΤΕΠΑΚ (Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών) Χαράλαμπος Μαργαρίτης, αναφέρει ότι αυτή η ταινία, μαζί με άλλες 16 που ακολούθησαν, αποτελούν την πρώτη προσαρμογή του δημοφιλούς κόμικ στη μεγάλη οθόνη και σηματοδοτούν την κορύφωση των τεχνολογικών καινοτομιών του στούντιο, αλλά ταυτόχρονα και το τέλος του, καθώς, πριν ολοκληρωθεί η σειρά, αυτό θα κλείσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Φέτος, σημειώνει, ολοκληρώνονται 80 χρόνια από την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας, γνωστής και με τον τίτλο The Mad Scientist (Ο Τρελός Επιστήμονας). 

Δείτε την ταινία The Mad Scientist (Ο Τρελός Επιστήμονας) του 1941 στο βίντεο που ακολουθεί:

.

Πριν την αποψινή προβολή των ταινιών στο φεστιβάλ, προηγείται η παρουσίαση του Δρ. Δώρου Πολυδώρου, αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, για την διαδραστική εγκατάσταση εικονικής πραγματικότητας με τίτλο The Last Play που πραγματοποιήθηκε από ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου, στις 8 μ.μ.

 

.

.

.

*Οι λεπτομέρειες και το αναλυτικό πρόγραμμα του 4ου Animattikon είναι διαθέσιμα στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του φεστιβάλ και του Κέντρου Τεχνών Κίμωνος.