Καθώς καταμετρούνται ακόμη οι ζημιές από την μεγάλη πυρκαγιά στις ορεινές περιοχές Λεμεσού και Λάρνακας, με την τραγική απώλεια ζωών, ιδιωτικών περιουσιών και φυσικού πλούτου, η ΕΥ Κύπρου εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων και τη βαθιά συμπάθειά της στους πληγέντες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πού και πότε μπορούν να δηλώσουν τις ζημιές οι πυρόπληκτοι

Ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης, η ΕΥ ανακοίνωσε σήμερα την προσφορά δωρεάς για τη στήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών της πυρκαγιάς, καθώς και την παράλληλη διεξαγωγή εράνου ανάμεσα στο προσωπικό της για εθελοντική προσφορά.

Ο Σταύρος Παντζαρής, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥ Κύπρου, αναφέρει: «Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από την καταστροφική πυρκαγιά στο νησί μας, η οποία οδήγησε στο θάνατο τεσσάρων συνανθρώπων μας και σε τεράστιες υλικές και φυσικές ζημιές. Πρόκειται για μια τραγωδία, στην οποία δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Έχουμε υποχρέωση να συνδράμουμε με όποιο τρόπο μπορούμε στην προσπάθεια για ανακούφιση των πληγέντων και αποκατάσταση των ζημιών που άφησε πίσω της η πυρκαγιά. Εκ μέρους της EY, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας στους επαγγελματίες και τους εθελοντές που διακινδύνευσαν τη ζωή τους στην πρώτη γραμμή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και όλους τους αφανείς ήρωες που εργάζονται ακούραστα για να καλύψουν τις ανάγκες των συνανθρώπων μας που έχουν πληγεί».

Η διάθεση της εταιρικής δωρεάς και της εθελοντικής προσφοράς του προσωπικού της ΕΥ Κύπρου θα διευθετηθεί εντός των επόμενων ημερών.