Μετά τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Βαλεντίνο Φακοντή και ο δημοτικός σύμβουλος Πάφου της ΕΔΕΚ, Φίλιππος Φιλίππου, θέτει θέμα σύγκλισης της Συντονιστικής Επιτροπής Κομμάτων και Οργανώσεων (ΣΕΚΟ) Πάφου. Θα πρέπει άμεσα να οριστεί συνεδρία στην οποία να οριστούν οι κυριότεροι στόχοι αναβάθμισης της επαρχίας, τους οποίους θα ιεραρχήσουμε και θα διεκδικήσουμε όλοι μαζί εντονότερα, υποστηρίζει σε επιστολή προς τα άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου.

Η ΣΕΚΟ θα πρέπει πρώτιστα να εστιάσει σε δύο κύριους άξονες, αναφέρει ο κ. Φιλίππου:

«Η Πάφος φιλοδοξεί να φιλοξενήσει και πάλι, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, ένα αξιοπρεπέστατο ποσοστό των τουριστών σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλεις του νησιού μας. Κι όμως οι υποδομές για τον τουρισμό είναι απαρχαιωμένες. Πρέπει να αναβαθμιστεί και να αξιοποιηθεί σωστά το διεθνές αεροδρόμιο της επαρχίας μας, με τη διεύρυνση των πτητικών προορισμών και την παράλληλη παροχή κινήτρων για την προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιρειών, έτσι ώστε να ενισχυθεί ο τουρισμός και να αναζωογονηθεί η ψυχορραγούσα τουριστική βιομηχανία. Απαραίτητα, θα πρέπει άμεσα να φτιαχτεί η πρώτη εικόνα που αντικρίζουν οι επισκέπτες και οι τουρίστες με τον ερχομό τους στην Πάφο, και να ενωθεί επιτέλους το δίκτυο συγκοινωνιών της Πόλης με το αεροδρόμιο Πάφου».

Ο δημοτικός σύμβουλος της ΕΔΕΚ αναφέρει επίσης ότι θα πρέπει να αποκτήσει η Πάφος Δημόσια Πανεπιστημιακή Σχολή. Δεν μπορεί σε ολόκληρη την Κύπρο να λειτουργούν τόσα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ενώ η Πάφος να εξαιρείται από την χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, παρατηρεί.

«Δεν μπορεί να μην διαθέτουμε πανεπιστημιακή σχολή για τον τουρισμό, ενώ η καρδιά του τουρισμού της Κύπρου χτυπά στην Πάφο. Η δημιουργία μιας τέτοιας Δημόσιας Πανεπιστημιακής Σχολής στην Πάφο δεν θα αποτελέσει απλά αναγνώριση του σημαντικού ρόλου που η πόλη και η επαρχία της Πάφου διαδραματίζουν στον τομέα της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας, αλλά θα είναι μια κίνηση με ουσιαστική επίδραση στην οικονομική και κοινωνική ζωή της».

Αν πραγματικά θέλουμε η πόλη της Πάφου να αλλάξει, τότε θα πρέπει κι εμείς να αλλάξουμε τις δικές μας μεθόδους διεκδίκησης, καταλήγει ο Φίλιππος Φιλίππου, εντείνοντας τις προσπάθειες προς κάθε κατεύθυνση, και σε συνεργασία με όλους τους υπόλοιπους Δήμους, τους βουλευτές, την ΣΕΚΟ, το  ΕΒΕ και τα υπόλοιπα οργανωμένα σύνολα της επαρχίας.