Στο Κέντρο Εμβολιασμού στην Έγκωμη έφτασαν στις 09:00 το πρωί μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca. Στόχος, όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος χθες είναι να περάσει το μήνυμα εμπιστοσύνης για το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Να σημειωθεί πως στο Κέντρο έφτασε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Παράλληλα διευκρίνισε πως, ο Υπουργός Εξωτερικών λόγω απουσίας του στο εξωτερικό, θα εμβολιαστεί την Δευτέρα στις 09:00.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως η εδώ παρουσία του συνόλου του Υπουργικού Συμβουλίου, με εξαίρεση αυτούς που εμβολιάστηκαν λόγω ωριμότητας ηλικίας και του κ. Χριστοδουλίδη που απουσιάζει και θα εμβολιαστεί την Δευτέρα, έχει σκοπό να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα πως αυτό που έχει σημασία είναι ο εμβολιασμός και όχι το εμβόλιο και ότι οι ελάχιστες παρενέργειες δεν μπορούν να αποτελέσουν εμπόδιο στον μαζικό εμβολιασμό που θα δημιουργήσει τις προοπτικές της ανοσίας της κοινότητα, αλλά και θα δώσει την δυνατότητα να ανοίξει η οικονομία και να αποκτήσει ξανά την ελευθερία του ο κόσμος.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες να μην επηρεάζονται από τα όσα λέγονται και γράφονται. Μέχρι στιγμής στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εμβολιαστεί πέραν των 38 εκατομμυρίων πολιτών με AstraZeneca και δεν υπήρξαν πάρα ελάχιστες παρενέργειες. Κάλεσε το σύνολο του Κυπριακού λαού να μην επιλέγει να μην εμβολιαστεί, τόνισε ο Πρόεδρος. 

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 Πηγή: philenews