Την έκκληση «μην αναβάλλετε τον εμβολιασμό σας» απηύθυνε μέσω του ΑCTIVE RADIO και της εκπομπής ΑΤΖΕΝΤΑ η Δ/ντρια του γραφείου του υπ. Υγείας Αναστασία Ανθούση.

Οι εμβολιασμοί είναι η μόνη οδός να εξέλθουμε της πανδημίας σημείωσε, εξηγώντας γιατί το υπουργείο επικαιροποίησε το εμβολιαστικό πρόγραμμα, το οποίο επιταχύνεται. Αυξήθηκαν οι ποσότητες παραδόσεων εμβολίων, θα υπάρχει και δεύτερη ευκαιρία για όσους πέρασε το ηλικιακό τους όριο, δεν πρόλαβαν ή δεν ήθελαν και άλλαξαν γνώμη. Το να εμβολιαστεί μόνο μια μικρή μερίδα, δεν θα πετύχουμε την προσδοκώμενη ανοσία, για να προστατευθεί ο πληθυσμός».

Κληθείσα να σχολιάσει την εικόνα, που εκπέμπει το νοσοκομείο Λεμεσού τα τελευταία 24ωρα, η κυρία Ανθούση ανέφερε ότι ο υπουργός Υγείας είναι σε διαρκή επαφή με τον ΟΚΥΠΥ, γίνονται ενέργειες αποσυμφόρησης, καθώς δόθηκαν οδηγίες να διακομισθούν περιστατικά που δεν αφορούν στον covid, σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Δεν είναι απεριόριστες οι δυνατότητες σε κλίνες και έμψυχο δυναμικό, υπενθύμισε η κυρία Ανθούση, γι αυτό επικαλέστηκε την ατομική ευθύνη του καθενός.

Σχετικά με τις χαλαρώσεις για το Πάσχα και τις υπόλοιπες ρυθμίσεις με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η κυρία Ανθούση δεν άφησε πολλά περιθώρια και μίλησε για μεμονωμένες εξαιρέσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν από το υπουργικό Συμβούλιο.

Πηγή: Activeradio