Τα ψηφοδέλτια, τα οποία είναι ενιαία για κάθε εκλογική περιφέρεια, εκτυπώνονται σε χαρτί ασφαλείας, διαφορετικού χρώματος και περιέχουν σε χωριστή αριθμημένη στήλη τους συνδυασμούς των κομμάτων και τους μεμονωμένους/ανεξάρτητους υποψήφιους, για εκλογή ως βουλευτών της οικείας εκλογικής περιφέρειας.

Η εμφάνιση των κομμάτων στα ψηφοδέλτια γίνεται κατά αλφαβητική σειρά, προτασσομένων των αυτοτελών κομμάτων και στη συνέχεια έπονται οι συνδυασμοί συνασπισμών κομμάτων και ακολουθούν, σε ξεχωριστή στήλη, οι συνδυασμοί ανεξαρτήτων και στο τέλος οι ανεξάρτητοι μεμονωμένοι υποψήφιοι.

ΧΩΡΙΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Αφού ο εκλογέας γίνει δεκτός στο εκλογικό κέντρο δίνεται σ᾿ αυτόν απὀ τους υπεύθυνους υπαλλήλους ένα ψηφοδέλτιο της εκλογικής περιφέρειας, στον εκλογικό κατάλογο της οποίας είναι γραμμένος.

Γι’ αυτό, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στα μικτά εκλογικά κέντρα, ώστε οι εκλογείς να πάρουν τα κατάλληλα ψηφοδέλτια, που είναι διαφορετικού χρώματος, για να ψηφίσουν τους υποψήφιους της εκλογικής περιφέρειάς τους.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ

Για κάθε εκλογική περιφέρεια ετοιμάζονται διαφορετικού χρώματος ψηφοδέλτια, για να μη προκαλείται σύγχυση μεταξύ των εκλογέων και ταυτόχρονα να διευκολύνεται το έργο των υπευθύνων υπαλλήλων για σκοπούς της ψηφοφορίας και ιδιαίτερα για τη διαλογή και καταμέτρηση των ψήφων.

Τα χρώματα των ψηφοδελτίων κατά εκλογική περιφέρεια έχουν ως ακολούθως:

Εκλογική Περιφέρεια Χρώμα

Λευκωσία  Ἀσπρο

Λεμεσός  Κίτρινο (Καναρινί)

Αμμόχωστος Μπλε

Λάρνακα Ροζ

Πάφος Πράσινο

Κερύνεια Πορτοκαλί

Οι εκλογείς συμβουλεύονται να βεβαιώνονται προηγουμένως ότι τα ψηφοδέλτια που παίρνουν στα χέρια τους είναι τα ψηφοδέλτια της εκλογικής περιφέρειας, από την οποία προέρχονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ