Την ανησυχία των επιχειρήσεων για την νέα έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού, εξέφρασε ο ΓΓ του ΚΕΒΕ Μάριος Τσιακκής.

«Υπάρχει μια έξαρση της πανδημίας και των κρουσμάτων ξανά και οφείλουμε όλοι να είμαστε και πολύ υπεύθυνοι και πολύ προσεκτικοί», είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Τσιακκής, προσθέτοντας ότι «είναι η στιγμή που θα πρέπει ο καθένας μας και σε ατομικό επίπεδο και σε επίπεδο επιχειρήσεων να σταθούμε στην κρισιμότητα των στιγμών να εφαρμόσουμε τα μέτρα με σχολαστικά και να αποφεύγουμε αχρείαστες κοινωνικές συναθροίσεις και εκδηλώσεις».

Μπορούμε όλοι, σύμφωνα με τον κ. Τσιακκή, να στερηθούμε για κάποιο διάστημα αυτόν τον τρόπο ζωής, προκειμένου να προφυλάξουμε και την ατομική μας υγεία και των αγαπημένων μας και να αποφύγουμε ένα κλείσιμο της οικονομίας το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αντέξει, ούτε το ίδιο το κράτος να στηρίξει ούτε οι ίδιες οι επιχειρήσεις να καλύψουν μισθούς υπαλλήλων.

Ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις, οποίες υπολειτουργούν για οκτώ μήνες και ο κύκλος εργασιών τους έχει μειωθεί σημαντικά, είναι ανήσυχες.

Ο ΓΓ του ΚΕΒΕ είπε ότι οι επιχειρήσεις κράτησαν κάποια ρευστότητα λόγω της μη ύπαρξης δόσεων δανείων, ΦΠΑ και άλλων, αλλά αν επαναρχίσουν να καταβάλλονται δόσεις και φόροι τότε «θα έχουν ένα πρόσθετο ποσό να πληρώνουν και δεν θα το έχουν πλέον σε μορφή ρευστότητας».

Πρόσθεσε ότι εάν δεν βρεθεί μια λύση να αυξηθεί η ρευστότητα των επιχειρήσεων και οδηγηθούμε και σε κλείσιμο της οικονομίας θα υπάρξουν πολλές επιχειρήσεις που δεν θα τα καταφέρουν πλέον.

Ανέφερε επίσης ότι πολλές επιχειρήσεις άρχισαν να στέλνουν εκ νέου εργαζόμενους στο σπίτι τους για τηλεργασία.