Χρειάζεται όλοι μαζί ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε την τουρκική προκλητικότητα, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια δεντροφύτευσης κοντά στο οδόφραγμα της Δερύνειας, ο κ. Θεοπέμπτου είπε πως «σήμερα γίνεται μια συμβολική δεντροφύτευση ελιών, που είναι το δέντρο της ειρήνης, κοντά στο οδόφραγμα της Δερύνειας, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για όλα όσα γίνονται στο Βαρώσι αλλά και για την προώθηση εκ μέρους της Τουρκίας ορισμένων δραστηριοτήτων, εντός της κατεχόμενης πόλης με σκοπό απ’ ό,τι φαίνεται, τον εποικισμό του Βαρωσιού, σε μια περίοδο που είναι πολύ δύσκολη».

Πρόσθεσε ότι αυτό το διάστημα «ξεκινούν συζητήσεις με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ για να πραγματοποιηθεί άτυπη πενταμερής διάσκεψη και έχουμε όλες αυτές τις ενέργειες που κάνει η Τουρκία εις βάρος της Κύπρου. Χρειάζεται όλοι να είμαστε μαζί, ενωμένοι για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την τουρκική προκλητικότητα».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης εξέφρασε ευχαριστίες προς το Κίνημα Οικολόγων  – Συνεργασία Πολιτών «για τη σημερινή εκδήλωση. Το γεγονός ότι δεντροφύτευσαν ελιές στη Δερύνεια, μας χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί σ’ αυτό τον χώρο έχουν φυτευτεί πέραν των 500 δέντρων και οι Οικολόγοι συμβάλουν στο να γίνει η Δερύνεια πιο πράσινη».

Πρόσθεσε πως «δυστυχώς ο χώρος που βρισκόμαστε βρίσκεται μια ανάσα από την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου και από εδώ μπορούμε να δούμε τις προετοιμασίες που γίνονται για τη σημερινή επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αμμόχωστο. Η Δερύνεια ζει αυτές τις προετοιμασίες εδώ και αρκετές ημέρες και οι προκλήσεις από τον κατοχικό στρατό είναι καθημερινές εδώ στην ακριτική περιοχή, κάτι που προκαλεί και την αγανάκτηση πάρα πολλές φορές των δημοτών μας».

Ωστόσο σημείωσε ο κ. Καραγιάννης «η ζωή στις ακριτικές περιοχές συνεχίζεται και τέτοιες πρωτοβουλίες όπως η σημερινή δίνουν κουράγιο στους συνδημότες μας να παραμείνουν στις περιοχές τους. Αν δεν στηριχθούν με οποιονδήποτε τρόπο οι ακριτικές περιοχές, τότε οι κάτοικοι θα τις εγκαταλείψουν κάποια μέρα γιατί δυστυχώς οι άνθρωποι ζουν με τον φόβο, κάτι που ακούμε καθημερινά από τους δημότες της Δερύνειας».

Σημειώνεται ότι με το τέλος της δεντροφύτευσης το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών μετέβη στο οδόφραγμα της Δερύνειας και επέδωσε ψήφισμα σε εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή: philenews/ΚΥΠΕ