Πολύ θετικά αποτελέσματα, τηρουμένων των αναλογιών, εκτιμάται ότι έχει η καμπάνια της τουριστικής βιομηχανίας της Πάφου με στόχευση τον εγχώριο τουρισμό, μετά και τις αρνητικές εξελίξεις που επέφερε η πανδημία. Αν και η μεγάλη κίνηση παρατηρείται τα σαββατοκύριακα, επισημαίνουν αρμόδιοι, εντούτοις και τις καθημερινές κατά τον Αύγουστο καταγραφόταν μια σχετική αύξηση της κίνησης εγχώριου τουρισμού σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η αναγκαστική αυτή εξέλιξη δεν ήρθε ωστόσο «ουρανοκατέβατη», όπως παρατηρούν αρμόδιοι φορείς, αφού σχετική εκστρατεία είχε ήδη καθιερωθεί και τα προηγούμενα χρόνια όπως τόνισαν με στόχο την καθιέρωση της Πάφου στις πρώτες προτιμήσεις  των κατοίκων της Κύπρου για εσωτερικό τουρισμό. Τα αποτελέσματα εκείνης της προσπάθειας ήταν ήδη θετικά, ανέφεραν, ενώ η αναγκαστική επικέντρωση στον εγχώριο τουρισμό μετά την πανδημία και το κλείσιμο των συνόρων έχει βελτιώσει τα αποτελέσματα, όπως φαίνεται και από την κίνηση των ξενοδοχειακών μονάδων τις μέρες αυτές της επαναλειτουργίας τους.

« Οι ντόπιοι επισκέπτες, εκτός από τα πολύ ελκυστικά πακέτα για όλες τις κατηγορίες τουριστικών καταλυμάτων», τονίζουν τουριστικοί παράγοντες, «έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πλούσια προγράμματα σε κοινότητες, να περιηγηθούν στα ανεκτίμητης αξίας αρχαιολογικά και άλλα σημεία ενδιαφέροντος της Πάφου, να πάνε κρασοπεριοδεία στις οινοπαραγωγούς κοινότητες, να επισκεφτούν τα πανέμορφα χωριά και την ύπαιθρο της Πάφου, να επισκεφτούν μοναδικές εκκλησιές και μοναστήρια, να περπατήσουν στο γραφικό λιμανάκι και να γευθούν γαστρονομικές δημιουργίες».

Η συνολική κίνηση εγχώριου τουρισμού δεν είναι εις θέση να καλύψει έστω και υποτυπωδώς το τεράστιο κενό που δημιουργεί φέτος η πανδημία στο τουριστικό προιόν της Πάφου, καταλήγουν, ωστόσο η μικρή αυτή αύξηση των ντόπιων επισκεπτών συντείνει στο να κρατηθούν στη ζωή αρκετές επιχειρήσεις του κλάδου που επαναδραστηριοποιήθηκαν θεωρώντας ότι η κατάσταση θα βελτιωνόταν διεθνώς, πράγμα που δεν έγινε τελικά.