Παραχωρήθηκαν δάνεια 451 εκατομμυρίων ευρώ σε νέο δανεισμό μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020, ανέφερε σε μήνυμα του προς του υπαλλήλους της Τράπεζα Κύπρου ο CEO της Πανίκος Νικολάου.
 
Στο μήνυμα του  ευχαρίστησε το προσωπικό της Τράπεζας και σημείωσε πως, «Πάνω από όλα, βγαίνουμε από την παρούσα φάση υγιείς. Προστατέψαμε την δική μας υγεία και την υγεία της οικογένειάς μας. Φροντίσαμε οι πελάτες και συνεργάτες μας να μην τεθούν σε κίνδυνο.  Είμαι περήφανος που για μια ακόμη φορά θέσαμε στόχους που θεωρήθηκαν αδύνατον να επιτευχθούν, και τους ξεπεράσαμε».
 
 
Τόνισε πως πολλές μετρήσεις δείχνουν πως η κοινωνία αναγνωρίζει τις προσπάθειες της Τράπεζας στον τομέα της υγείας (#SupportCY) καθώς επίσης και τον ηγετικό ρόλο που διαδραμάτισε στην επανεκκίνηση της οικονομίας (#RestartCY). 
 
Κατά τούς πρώτους τρεις μήνες του 2020 η τράπεζα έχει ήδη παραχωρήσει 451 εκατομμύρια ευρώ σε νέο δανεισμό σε επιχειρήσεις και αυτοεργοδοτούμενους, καταγράφοντας 2% αύξηση σε σχέση με πέρσι.  Υλοποίησε μέχρι στιγμής περισσότερες από 25.000 αναστολές δόσεων σε πελάτες, συνολικής αξίας χαρτοφυλακίου 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.
 
Παράλληλα σημείωσε και το ηγετικό ρόλο της Τράπεζας  στη μετάβαση της χώρας  στην εποχή της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης. Αναβάθμισε και διεύρυνε τα ψηφιακά της προϊόντα και υπηρεσίες, καλλιέργησε τη ψηφιακή κουλτούρα και εκπαιδεύει τους πελάτες της ώστε να εξοικειωθούν με τα νέα δεδομένα και να αξιοποιήσει τις απεριόριστες δυνατότητες που του προσφέρει ο ψηφιακός κόσμος. 
 
Οι δράσεις του Ομίλου  εντάσσονται στο πρόγραμμα Cyprus On (CYON) και υπερβαίνουν τα όρια του τραπεζικού τομέα και της οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, τονίζει ο κ. Νικολάου, παρατηρούμε με ικανοποίηση ότι έχει ενταθεί η διάθεση συνεργασίας του κράτους με ιδιωτικούς φορείς για την ένταξη νέας τεχνολογίας όπως η ηλεκτρονική υπογραφή.
 
Η στρατηγική μας παραμένει ξεκάθαρη σημειώνει ο CEO της Τράπεζας  και τονίζει πως συνεχίζει τις προσπάθειές για ενίσχυση του ισολογισμού , βελτίωση της ποιότητας του χαρτοφυλακίου, καθώς και βελτίωση της αποδοτικότητας των εργασιών μέσω μείωσης του κόστους υποβοηθούμενη από τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Τέλος αναφέρει πως το Συγκρότημα βρίσκεται σε καλή θέση, με καλή κεφαλαιακή βάση και ισχυρή ρευστότητα, έτοιμο να στηρίξει την ανάκαμψη της Κυπριακής οικονομίας.