Αναστατωμένοι είναι οι επιβάτες που θα έρθουν Κύπρο αυτό το Σαββατοκύριακο και ψάχνουν τρόπους να αλλάξουν τα εισιτήριά τους και να έρθουν νωρίτερα στη χώρα προκειμένου να γλιτώσουν το υποχρεωτικό τεστ του κορωνοϊού, καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό κόστος για μια οικογένεια. Επιβάτες που επικοινώνησαν με τον «Φ» ανέφεραν ότι ψάχνουν αεροπορικά εισιτήρια να γυρίσουν πίσω πριν την υποχρεωτική διενέργεια τεστ που αρχίζει αύριο Πέμπτη. Το τεστ κορωνοϊού στοιχίζει γύρω στα €90 στην Ελλάδα, γι’ αυτό και έψαχναν πτήσεις να φτάσουν στη Λάρνακα σήμερα πριν την εκπνοή της προθεσμίας. Σύμφωνα με έρευνα του «Φ», τα εισιτήρια ξεκινούν από €70 χωρίς βαλίτσα και φτάνουν μέχρι και τα €120 για ένα δρομολόγιο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλυσίδα πανικού στα ταξίδια

Παράλληλα, μετά και την προχθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, έχουν ληφθεί επιπρόσθετα μέτρα προκειμένου να διευκολυνθεί η αυξανόμενη ροή τουριστών και να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού που καταγράφηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο. Τα αεροδρόμια λειτουργούν αυτή τη στιγμή πιο συντονισμένα για να υποδεχτούν τους τουρίστες που αυξήθηκαν απότομα από το περασμένο Σάββατο.

Κύπριοι ομογενείς συγκροτούν μέχρι στιγμής την πλειοψηφία των ταξιδιωτών από τη Βρετανία που έχουν προγραμματίσει ταξίδι στην Κύπρο για το προσεχές διάστημα, σύμφωνα με ταξιδιωτικούς πράκτορες που προσφέρουν πακέτα για το νησί. Οι πράκτορες διατυπώνουν παράλληλα δυσαρέσκεια και ανησυχία για τον αποτρεπτικό χαρακτήρα που έχει για πολλούς επίδοξους Βρετανούς ταξιδιώτες η υποχρέωση διαγνωστικού τεστ πριν από την κάθοδο στην Κύπρο.

Επιπρόσθετα, εκτιμάται ότι διακόσιες χιλιάδες επιβάτες διακινήθηκαν στα κυπριακά αεροδρόμια τον Ιούλιο, ενώ πραγματοποιήθηκαν περίπου 1.000 πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

INSIDER