To Top
20:42 Τετάρτη
29 Ιανουαρίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Παίρνουν θέση στα έδρανα οι νέοι του ΔΗΣΥ
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ • Παίρνουν θέση στα έδρανα οι νέοι του ΔΗΣΥ
  06 Δεκεμβρίου 2019, 7:53 πμ  
Τη θέση τους στα κοινοβουλευτικά έδρανα του Δημοκρατικού Συναγερμού λαμβάνουν σήμερα και επίσημα οι Σάβια Ορφανίδου, Ξένια Κωνσταντίνου και Μιχάλης Σοφοκλέους. Αφού δώσουν τη νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, θα καθήσουν στις θέσεις των Στέλλας Κυριακίδου, Σόλωνα Κασίνη και Νίκου Νουρή, αντίστοιχα. Οι εκκρεμότητες, όμως, για τον Δημοκρατικό Συναγερμό δεν τελειώνουν εδώ. Η παραίτηση της Στέλλας Κυριακίδου μετά την ανάληψη του χαρτοφυλακίου της Ευρωπαίας Επιτρόπου Υγείας και του Νίκου Νουρή μετά την υπουργοποίησή του στο Υπουργείο Μεταφορών, κενώνουν δύο θέσεις αντιπροέδρων στην ηγετική πυραμίδα του Δημοκρατικού Συναγερμού και οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν.
 
Στην Πινδάρου επίσης έχουν ξεκινήσει τις διαρρυθμίσεις του χώρου προκειμένου να δημιουργήσουν γραφείο για τον Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος μετά την αποχώρησή του από το Υπουργείο Οικονομικών επιστρέφει στο κόμμα. Το συγκεκριμένο κεφάλαιο δεν είναι κάτι το οποίο έχει συζητηθεί περαιτέρω, δηλαδή σε σχέση με τα καθήκοντα και τον ρόλο που θα έχει, παρά τα όσα κατά καιρούς διαρρέουν. Ο ίδιος ο Χάρης Γεωργιάδης, μιλώντας στον ALPHA, ξεκαθάρισε πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα είναι στον ΔΗΣΥ, χωρίς ωστόσο να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες παραπέμποντας στις διαδικασίες του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος θα συνεδριάσει το αμέσως επόμενο διάστημα για να καθορίσει τις διαδικασίες. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχει οριστεί συνεδρία, χωρίς να αποκλείεται αυτό να γίνει και μετά τις γιορτές. Για τις δύο κενές θέσεις αντιπροέδρων, αρμόδιο για να αποφασίσει σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος όπως αυτό έχει τροποποιηθεί στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος, είναι το Ανώτατο Συμβούλιο του κόμματος, τα μέλη του οποίου θα κληθούν να ψηφίσουν σε περίπτωση εκλογών. Ήδη, κυκλοφόρησαν κάποια ονόματα πιθανών ενδιαφερομένων για τις θέσεις αντιπροέδρων, όπως του Ευθύμιου Δίπλαρου, του Δημήτρη Δημητρίου, της Αννίτας Δημητρίου, αλλά και του Ονούφριου Κουλά, χωρίς μέχρι στιγμής βέβαια να θεωρείται οτιδήποτε δεδομένο. Δεν αποκλείεται φυσικά μια θέση αντιπροέδρου να διεκδικήσει και ο Χάρης Γεωργιάδης.
   
Οι τρεις νεοεισερχόμενοι στη Βουλή ανακηρύχθηκαν χθες και επίσημα στα γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας, στην παρουσία του προέδρου του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Νίκου Τορναρίτη, μελών των οικογενειών και φίλων των νέων βουλευτών. Η ανακήρυξη έγινε από τον έφορο Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Λευκωσίας, Ανδρέα Χατζηπάκκο.
 
Την Τετάρτη έγινε κατά τη διάρκεια συνεδρίας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΣΥ η κατανομή των κοινοβουλευτικών επιτροπών στις οποίες θα συμμετάσχουν οι τρεις νέοι βουλευτές. Η κ. Ορφανίδου θα συμμετάσχει στην Επιτροπή Εμπορίου, Ενέργειας και Βιομηχανίας, στην Επιτροπή Υγείας και στην Επιτροπή Περιβάλλοντος. Η κ. Κωνσταντίνου θα συμμετάσχει στην Επιτροπή Εσωτερικών, στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στην Επιτροπή Θεσμών. Ο κ. Σοφοκλέους θα συμμετάσχει στην Επιτροπή Εξωτερικών, στην Επιτροπή Εμπορίου, Ενέργειας και Βιομηχανίας και στην Επιτροπή Θεσμών.
   
Υπενθυμίζεται πως πρώτος επιλαχών υποψήφιος του ΔΗΣΥ στη Λευκωσία ήταν ο Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό διορίστηκε υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.
 
Με σοβαρότητα και σεμνότητα
 
Με δηλώσεις τους οι τρεις νέοι βουλευτές διαβεβαίωσαν πως θα εργαστούν με σοβαρότητα και σεμνότητα για το καλό των πολιτών, αφουγκραζόμενοι τις ανησυχίες και τις προσδοκίες τους.
 
«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να είμαστε σε καθημερινή επαφή με τον πολίτη. Μόνο έτσι μπορούμε να αφουγκραστούμε πραγματικά τα προβλήματα των πολιτών μας και να μπορέσουμε να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε λίγο τα πράγματα. Είναι με μεγάλο αίσθημα ευθύνης που αναλαμβάνω αυτή τη θέση με μεγάλη σοβαρότητα», ανέφερε η κ. Ορφανίδου.
 
Η Ξένια Κωνσταντίνου δήλωσε πως αυτό «το οποίο είναι προτεραιότητά μου είναι να εργαστούμε για το καλό του τόπου, κυρίως για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε με τη δική μας την παρουσία να στείλουμε μηνύματα ανανέωσης, μηνύματα εκσυγχρονισμού». 
 
Ο Μιχάλης Σοφοκλέους εξέφρασε την ικανοποίησή του που ως άντρας ήταν η μειοψηφία στη χθεσινή διαδικασία ανανέωσης του κοινοβουλίου. «Πιστεύω ότι αυτό είναι θετικό και για τον τόπο και για τη δημοκρατία μας», προσθέτοντας ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να φανεί αντάξιος των προσδοκιών όσων των ψήφισαν.
  Φρίξος Δαλίτης   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...