Σε συνεχόμενες ναυτιλιακές συναντήσεις στο εξωτερικό, συμμετείχε το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ΚΝΕ), αντιπροσωπεύοντας την κυπριακή ναυτιλιακή βιομηχανία.
 
 Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου του ΚΝΕ, με την παρουσία μεγάλου αριθμού εθνικών οργανισμών πλοιοκτητών από ολόκληρο τον κόσμο, το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (International Chamber of Shipping – ICS), πραγματοποίησε συνάντηση των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του, στις 4 Φεβρουαρίου 2020, στο Λονδίνο. Ο Θέμης Παπαδόπουλος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ο Γενικός Διευθυντής του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, Θωμάς Καζάκος, αντιπροσώπευσαν την κυπριακή ναυτιλιακή βιομηχανία σε αυτήν τη σημαντική συνάντηση.
 
Όπως αναφέρεται, η συνάντηση, εστίασε στα σημαντικά θέματα που αφορούν τη Διεθνή Ναυτιλία, όπως τους στρατηγικούς στόχους του Οργανισμού για το 2020 και θέματα πολιτικής και θέσπισης κανονισμών, αλλά και επικείμενες αλλαγές στα ναυτιλιακά δρώμενα. Συγκεκριμένα, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις τελευταίες εξελίξεις ως προς την εφαρμογή της απόφασης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, για την περαιτέρω μείωση εκπομπών αερίων ρύπων, καθώς και την εφαρμογή χρήσης ναυτιλιακού καυσίμου μικρής περιεκτικότητας σε θείο 0,5%, που εφαρμόστηκε 1 Ιανουαρίου 2020. Πάνω σε αυτό το θέμα,  συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα σχετικά με την πρωτοβουλία της ναυτιλιακής βιομηχανίας για τη σύσταση ενός νέου Ταμείου Έρευνας & Ανάπτυξης (Ε&Α), χρηματοδοτούμενο από τη Ναυτιλιακή Κοινότητα διεθνώς, που θα συνεισφέρει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τη ναυτιλία.
 
 Στη συνέχεια, ο κ. Καζάκος προέδρευσε τη Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020, σε συνάντηση της Επιτροπής Κρατικών Ενισχύσεων της Ένωσης Ευρωπαίων Πλοιοκτητών (European Shipowners’ Community Associations – ECSA), στις Βρυξέλλες, συνεχίζοντας έτσι την έμπρακτη συμμετοχή του Επιμελητηρίου στη χάραξη της ευρωπαϊκής πλοιοκτητικής φορολογικής πολιτικής.