To Top
19:26 Σάββατο
4 Απριλίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Νέος Δήμαρχος Αγίας Νάπας ο Χρίστος Ζαννέττου (εικόνες)
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ • Νέος Δήμαρχος Αγίας Νάπας ο Χρίστος Ζαννέττου (εικόνες)
Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιανουαρίου 2020, 1:04 πμ
Ο Χρίστος Ζαννέττου είναι ο νέος Δήμαρχος Αγίας Νάπας, όπως κατέδειξε η σημερινή αναπληρωματική εκλογική διαδικασία. Ο κ. Ζαννέτου έλαβε 1508 ψήφους και ποσοστό 59%, ενώ η ανθυποψήφιά του Αιμιλία Ευαγγέλου Ξύδια έλαβε 1059 και ποσοστό 41%, 449 ψήφους λιγότερους από τον Χ. Ζαννέττου. Η ανακήρυξη του νέου δημάρχου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αγίας Νάπας.
 
Αμέσως μετά την ανακήρυξή του και εμφανώς συγκινημένος, ο νέος Δήμαρχος Αγίας Νάπας ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που τον τίμησε με την ψήφο του. Ευχαρίστησε επίσης την ανθυποψήφιά του Αιμιλία Ευαγγέλου Ξύδια. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, αρχίζουμε δουλειά για την Αγία Νάπα, για το μέλλον των παιδιών μας, είπε. Εξάλλου, σε δηλώσεις αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο κ. Ζαννέττου κάλεσε την κ. Ξύδια να συμπορευθεί μαζί του ως δημοτική σύμβουλος για το καλό της Αγίας Νάπας. Ευχαρίστησε επίσης όλα τα κόμματα που τον στήριξαν και ανέφερε πως από αύριο η Αγία Νάπα προχωρεί ενωμένη για πρόοδο. Τόνισε επίσης ότι όλους στην Αγία Νάπα ενώνει η θέση για αυτονομία του Δήμου.
 
Την κενωθείσα θέση του κ. Ζαννέτου στο δημοτικό συμβούλιο της Αγίας Νάπας αναλαμβάνει ο επιλαχών δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Τοφινής.
 
Στη σημερινή ελογική διαδικασία ψήφισαν 2600 ψηφοφόροι, ποσοστό 78%, ελαφώς λιγότεροι από τις προηγούμενες εκλογές.
 
Ψήφισαν 2240 Κύπριοι, ποσοστό 87% ενώ ψήφισαν και 360 κοινοτικοί, ποσοστό 55% επί του συνόλου των ξένων ψηφοφόρων. Η συνολική αποχή ανήλθε στο 13%. Τα λευκά ψηφοδέλτια ήταν 8, τα άκυρα 26, ενώ 2.567 ήταν έγκυρα ψηφοδέλτια.
 
Δικαίωμα συμμετοχής στην αναπληρωματική εκλογή είχαν 3334 εκλογείς, εκ των οποίων 2687 είναι Κύπριοι και 647 είναι Κοινοτικοί.
 
Συγχαρητήρια Δημοκρατικού Συναγερμού 
 
«Ο Πρόεδρος και η ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού συγχαίρουν τον κ. Χρήστο Ζαννέτου για την ξεκάθαρη νίκη του στις εκλογές για τη δημαρχεία της Αγίας Νάπας και του εύχονται κάθε επιτυχία στα καθήκοντα που αναλαμβάνει.
 
Είμαστε βέβαιοι, στηρίζοντας ως Δημοκρατικός Συναγερμός τον Χρήστο Ζαννέτου, πως υπό την καθοδήγησή του ο δήμος Αγίας Νάπας θα συνεχίσει και μέσα από τη μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση, την ανοδική πορεία ανάπτυξης.  
 
Έχοντας ως γνώμονα τη χρηστή διακυβέρνηση και την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στους δημότες αλλά και στους επισκέπτες του δήμου».
 
Αμφότεροι οι υποψήφιοι κατήλθαν ως ανεξάρτητοι με τον Αντιδήμαρχο Χρίστο Ζαννέττου να λαμβάνει στήριξη από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, Δημοκρατικό Κόμμα, Δημοκρατική Παράταξη, Πατριωτικό Κίνημα και Κόμμα για τα Ζώα και την Δημοτική Σύμβουλο Αιμιλία Ευαγγέλου Ξύδια, να έχει τη στήριξη του ΑΚΕΛ, της Συμμαχία Πολιτών και του Κίνηματος Αλληλεγγύης.
 


 Η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και τα έργα ανάπτυξης του Δήμου είναι οι κύριοι άξονες του Χρίστου Ζαννέττου.
 
Πριν τις εκλογές είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η θέση μου για το νομοσχέδιο της μεταρρύθμισης είναι ξεκάθαρη και είναι η θέση που ομόφωνα υποστήριξε το Δημοτικό Συμβούλιο, ότι δηλαδή διεκδικούμε αυτόνομο Δήμο, άλλα αν αυτό μας το αίτημα δεν ικανοποιηθεί τότε προχωράμε κα απαιτούμε συνένωση με τον Δήμο Σωτήρας και την κοινότητα Λιοπετριού.
 
Η εξαγγελία που ανακοινώθηκε, είναι απλά μια πρόταση του τέως υπουργού Εσωτερικών, δεν αποτελεί τελεσίδική απόφαση της κυβέρνησης, για αυτό εμείς εμμένουμε στην ομόφωνη  θέση-απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία στηρίζεται σε μία συναινετική συνένωση μαζί με τον Δήμο Σωτήρας και την κοινότητα Λιοπετριού και επομένως θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα νομικά και ό,τι χρειαστεί ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας.
 
Μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες μου είναι η επίσπευση της δημοσίευσης του νέου τοπικού σχεδίου, η δυναμική διεκδίκηση των θέσεων μας με έμφαση τις οικιστικές ζώνες και το κέντρο του Δήμου της Αγίας Νάπας. Πιστεύω ότι η διεκδικήσεις μας όσον αφορά το νέο τοπικό σχέδιο, αν εισακουστούν θα συμβάλουν πάρα πολύ, αν όχι στην επίλυση, τουλάχιστον στη βελτίωση σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει  σήμερα η Αγία Νάπα όπως η αναβάθμιση του κέντρου, η επέκταση της τουριστικής περιόδου, και γενικά η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας.

Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών θα επιτευχθεί, εφαρμόζοντας την πολιτική μου για διατήρηση της οικονομικής ευρωστίας του Δήμου μας με ανταπόδοση στους πολίτες. Επίσης η ανάπλαση και αναβάθμιση περιοχών του κέντρου της Αγίας Νάπας οι οποίες έχουν υποβαθμιστεί εξαιτίας της ανάπτυξης περιοχών που γειτνιάζουν με τη θάλασσα. Επιπλέον η επέκταση της τουριστικής περιόδου με τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών, ώστε η Αγία Νάπα να γίνει ελκυστικός τουριστικός προορισμός και κατά τους χειμερινούς μήνες. Επιπρόσθετα η βελτίωση του αισθήματος ασφάλειας με την ενίσχυση της αστυνόμευσης αλλά και η παράλληλη ανάπτυξη κώδικα σωστής συμπεριφοράς και από τους δημότες αλλά και από τους επισκέπτες του δήμου μας.
 
Θα ήθελα ακόμα να τονίσω ότι η αναβάθμιση των οικιστικών περιοχών θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής όπως οι πεζοδρομοποιήσεις, η κατασκευή χώρων πρασίνου και πάρκων σε κάθε γειτονιά, η ανέγερση νέου σύγχρονου νηπιαγωγείου καθώς και η απαίτηση για ίδρυση δεύτερου δημοτικού σχολείου. Η ανέγερση Πολυδύναμου Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας καθώς και ο εμπλουτισμός των κοινωνικών εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.
 
Η εδραίωση και ενίσχυση του Brand name της Αγίας Νάπας με τη συνέχιση της διπλωματίας πόλεων με περιοχές παρόμοιας κουλτούρας παρόμοιων προκλήσεων, παρόμοιων στοχοθετήσεων».


 Ο Χρίστος Ζαννέττου ανέφερε κατά την εξαγγελία της υποψηφιότητάς του ότι με πλήρη επίγνωση των ευθυνών του και στηριζόμενος στην εμπειρία του, θέτοντας παράλληλα τον εαυτό του στη διάθεση των δημοτών, υποσχόμενος ότι «με αποφασιστικότητα όπως μέχρι τώρα έχει πράξει, θα αναλώσει όλες του τις δυνάμεις και θα εργαστεί ασταμάτητα για την πρόοδο και την ευημερία του Δήμου Αγίας Νάπας.

Δήλωση Αιμιλίας Ευαγγέλου Ξύδια μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος

«Πάντοτε πίστευα ότι χαμένος είναι εκείνος που δεν κάνει ένα αγώνα.

Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε. Συγχαίρω τον Χρίστο για την εκλογή του ως νέου Δημάρχου.
 
Μέσα από την εκλογική μάχη έμαθα πολλά, έζησα πολύ σημαντικές στιγμές, χρήσιμες για την συμμετοχή μου στα κοινά της Αγίας Νάπας.

Θα είμαι παρούσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με την ισχυρή φωνή που μου έδωσαν οι χίλιοι και πλέον συνδημότες και συνδημότισσές μου.

Ως Δημοτική Σύμβουλος  θα συνεχίσω να υποστηρίζω ότι η Αγία Νάπα θα πρέπει να διατηρήσει την ταυτότητά της, ως αυτόνομος Δήμος.
 
Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με τίμησαν με την ψήφο τους και συμμερίστηκαν τις προτάσεις και τα επιχειρήματά μου.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τα κόμματα ΑΚΕΛ, Συμμαχία Πολιτών και «Αλληλεγγύη» για την στήριξή τους.
Τέλος, ευχαριστώ ιδιαίτερα τον σύζυγό μου Αντώνη, όλη μου την οικογένεια και όλα τα στελέχη του εκλογικού μου επιτελείου για θερμή στήριξη σε όλη τη διάρκεια της εκλογικής μάχης».
 

Ανταπόκριση Πάμπος Βάσιλας
 

Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...