Δήμοι, κόμματα, οργανωμένα σύνολα, εθελοντικές οργανώσεις, εταιρείες είναι μεταξύ αυτών που στηρίζουν και φέτος την Ώρα της Γης και σβήνουν τα φώτα από τις 8.30μ.μ. – 9.30μ.μ, στις ιδιόμορφες συνθήκες που ζούμε λόγω των αυστηρών μέτρων για περιορισμό του κορωνοϊού.

Σε ανακοίνωση ο Δήμος Λεμεσού αναφέρει ότι θα σβήσει τα φώτα στο Δημοτικό Μέγαρο συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στην προσπάθεια για μείωση της χρήσης των πλαστικών και χάρτινων ποτηριών στη χώρα μας.

Και ο Δήμος Στροβόλου σε ανακοίνωση αναφέρει ότι θα σβήσει τα φώτα στο Δημοτικό Μέγαρο συμμετέχοντας στην εκδήλωση και καλεί τους δημότες του να πράξουν το ίδιο.

Εξάλλου ο Δήμος Έγκωμης σε ανακοίνωση αναφέρει πως μόνο μέσα από συλλογική προσπάθεια μπορούμε να φέρουμε ουσιαστικά αποτελέσματα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
 
Η Cyta σε ανακοίνωση αναφέρει ότι στηρίζει ενεργά τις εκδηλώσεις για την «Ώρα της Γης» και καλεί το προσωπικό, τους πελάτες, αλλά και το ευρύτερο κοινό να συμμετάσχει σε αυτή τη συμβολική πράξη. Η Cyta, προστίθεται, μειώνει συνεχώς την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στα γραφεία της, σε συνδυασμό και με άλλες φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις που στοχεύουν στην εξοικονόμηση πόρων.

 
«Σβήνουμε τα φώτα και αφιερώνουμε μια ώρα στη Γη», αναφέρει μήνυμα του Υπουργού Γεωργίας
 
«Σβήνουμε τα φώτα και αφιερώνουμε μια ώρα στη Γη», αναφέρει μήνυμα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Καδή, για την «Ώρα της Γης» 2020
 
Στο μήνυμα του, το οποίο μεταδίδει το ΓΤΠ, ο Υπουργός Γεωργίας, εκφράζοντας αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται, αλλά και όλους όσους αγωνίζονται για να ξεπεράσουν την πανδημία του COVID-19, καλεί τον κόσμο να τιμήσει και φέτος την «Ώρα της Γης».
 
Σημειώνει ότι σήμερα σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα, από τις 20:30 έως τις 21:30, και ταυτόχρονα χειροκροτούμε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, όλους τους επαγγελματίες υγείας που μάχονται για την αντιμετώπιση του COVID-19, αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά τους και μεταφέροντας το μήνυμα ότι η ανθρωπότητα ενωμένη μπορεί να αντιμετωπίσει πολύ μεγάλες προκλήσεις, όπως είναι η προστασία της υγείας των συνανθρώπων μας και του πλανήτη.
 
«Η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη είναι πλέον αδιαμφισβήτητη, όπως και οι επιπτώσεις της. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η παρατεταμένη ξηρασία, η λειψυδρία, η απώλεια γόνιμων εδαφών, η ερημοποίηση εκτεταμένων περιοχών, η απώλεια της βιοποικιλότητας, οι συνεπακόλουθες ασθένειες και παθήσεις στην υγεία του ανθρώπου, συνιστούν δυσμενείς επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, οι οποίες εμφανίζονται με μεγαλύτερη ένταση σε ολοένα και περισσότερες περιοχές του πλανήτη μας», προσθέτει.
 
Δυστυχώς φέτος, συνεχίζει ο Υπουργός Γεωργίας στο μήνυμα του, η «Ώρα της Γης» μας βρίσκει αντιμέτωπους με τις επιπτώσεις της εξάπλωσης του COVID-19. 
 
«Πρόσφατες μελέτες δεικνύουν ότι η εκδήλωση εστιών μολυσματικών ιών και άλλων παθογόνων, συνδέεται με τις διαταραχές των οικοτόπων και του κλίματος, που προκαλούν οι ανθρώπινες δραστηριότητες. Ο άνθρωπος και η φύση είναι ένα σύστημα συνδεδεμένο. Η φύση παρέχει τα τρόφιμα, το νερό, τον καθαρό αέρα και πολλά άλλα οφέλη, που επιτρέπουν στον άνθρωπο να προοδεύει. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με όλα τα συστήματα, πρέπει να κατανοήσουμε τον τρόπο και τα όρια λειτουργίας του, ώστε να αποφεύγουμε αρνητικές συνέπειες», σημειώνει.
 
Αναφέρει, επίσης, ότι η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλλει επιτακτικά και χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή, τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την καταπολέμηση της ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής. 
 
«Αποτελεί χρέος και ευθύνη μας να διαφυλάξουμε το φυσικό κεφάλαιο του πλανήτη μας, έτσι ώστε οι μελλοντικές γενιές να μπορούν να απολαμβάνουν ένα υγιές περιβαλλοντικό απόθεμα και μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται προέχει η δημόσια υγεία. Όμως, η επόμενη μέρα, εκτός από υγιείς, πρέπει να μας βρει πιο σοφούς και πιο συνετούς ως προς τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη φύση και το περιβάλλον», καταλήγει ο Υπουργός Γεωργίας, στο μήνυμα του.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ