Μια από τις πιο χρυσές σελίδες του κυπριακού αθλητισμού γράφτηκε χθες στο Μόναχο. Πρόκειται σίγουρα για την κορυφαία επιτυχία της κυπριακής Γυμναστικής. Ο Μάριος Γεωργίου αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο Μονόζυγο! Με εντυπωσιακή εμφάνιση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Μόναχο συγκέντρωσε 14.400 βαθμούς κι ήταν μακράν ο κορυφαίος του αγωνίσματος. Ο Λιθουανός, Ρόμπερτ Τβορογκάλ και ο Ισπανός, Ζόελ Πλάτα τον ακολούθησαν με 14.000 βαθμούς. 

Παρά το γεγονός ότι πήγε στη διοργάνωση μετά από πρόβλημα τραυματισμού, ήταν εξαιρετικός και επιβεβαίωσε ότι είναι ένας αθλητής παγκόσμιας κλάσης. Στην πρώτη γραμμή του αθλήματος εδώ και πολλά χρόνια, πρόσθεσε άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα των επιτυχιών του. Στη κάμερα των διοργανωτών αναφέρθηκε στο πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε και δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθειά του και στη συνέχεια ανέβηκε πανευτυχής στο πιο ψηλό σκαλοπάτι του βάθρου. Ως ο κορυφαίος Ευρωπαίος στο Μονόζυγο έγινε η ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου και η κυπριακή γυμναστική κατέγραψε άλλο ένα σημαντικό και ιστορικό επίτευγμα. 

Είναι μια «ιστορική επιτυχία που αποτελεί μεγάλη τιμή για την Κύπρο μας!», σημείωσε μεταξύ άλλων  στο συγχαρητήριο μήνυμα του στον Μάριο Γεωργίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με ανάρτησή του στο Twitter.