Πίσω στο υπουργείο Οικονομικών επέστρεψε η Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο η ΑΗΚ λόγω των υψηλών πλεονασμάτων θα πρέπει να καταβάλλει μέρισμα στο κράτος. Κατά τη χθεσινή συζήτηση του θέματος στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από την πλειοψηφία των αντιπολιτευόμενων κομμάτων, τα οποία διαφωνούν με το κυβερνητικό νομοσχέδιο. 
 
Την έντονη διαφωνία της εκφράζει και η ΑΗΚ, η οποία με υπόμνημά της υποστηρίζει ότι ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός της για φέτος είναι ελλειμματικός κατά €178 εκατ. Όπως υποστηρίζει, το έλλειμα θα ανέλθει σε €83 εκατ. στο οποίο περιλαμβάνεται και το ποσό των €43 εκατ. για την επένδυση της ΑΗΚ στην ΕΤΥΦΑ, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται γύρω στα €390 εκατ., από τα οποία τα €347 εκατ. θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων. Παράλληλα, οι οφειλές της ΑΗΚ σε μακροπρόθεσμο δανεισμό, ανέρχονταν στις 31 Δεκεμβρίου 2019 σε €263 εκατ., από τα οποία τα €34 εκατ. είναι πληρωτέα εντός του 2020.
 
 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κορωνοϊος, όπως υποστηρίζει η ΑΗΚ, επηρέασε τα ταμειακά διαθέσιμά της λόγω της μείωσης πώλησης ηλεκτρικού ρεύματος. Η ΑΗΚ καλεί τη Βουλή να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για να αφεθεί ο Οργανισμός να καλύψει τις τρέχουσες υποχρεώσεις του και να πραγματοποιήσει το πολύ σημαντικό για τη χώρα δεκαετές αναπτυξιακό του πρόγραμμα. 
 
Από την άλλη, στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, οδηγούνται νομοσχέδια που αφορούν
φορολογικά ζητήματα με σκοπό την ενδυνάμωση της φορολογικής συμμόρφωσης, την ενίσχυση της εισπρακτικής ικανότητας του τμήματος Φορολογίας και την πάταξη της φοροδιαφυγής μέσω ενδυνάμωσης των εξουσιών του τμήματος. Παράλληλα, με τα νομοσχέδια παρέχονται φορολογικά κίνητρα σε φυσικά πρόσωπα που επενδύουν σε καινοτόμες επιχειρήσεις, είτε απευθείας είτε μέσω επενδυτικού ταμείου.