Η σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση παιδιών αποτελεί ζήτημα σημαντικής προτεραιότητας για το Υπουργείο Δικαιοσύνης κι αυτό αποδεικνύεται και από τη σύσταση ειδικής ομάδας ανακριτών στην Αστυνομία που επιλαμβάνεται των σχετικών καταγγελιών, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με την Πρόεδρο του Συμβουλίου «Φωνή», Αναστασία Παπαδοπούλου.
 

Ο κ. Σαββίδης διαβεβαίωσε την κα. Παπαδοπούλου ότι το Υπουργείο του θα συνεχίσει να στηρίζει το Συμβούλιο «Φωνή», στο οποίο και συμμετέχει με εκπρόσωπό του. Σημείωσε δε, ότι υπάρχει ευαισθητοποίηση για το θέμα και έδωσε άμεσα οδηγίες προς έναρξη υλοποίησης των νέων δράσεων που η κα. Παπαδοπούλου πρότεινε να ενταχθούν στη νέα εθνική Στρατηγική του Συμβουλίου, για την επόμενη τριετή περίοδο.
 
Κατατέθηκαν επίσης εισηγήσεις και αντηλλάγησαν απόψεις με σκοπό την περαιτέρω αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας σε σχέση με την εφαρμογή κάποιων εκ των υφιστάμενων δράσεων.
 
Κάποιες από τις δράσεις που συμφωνήθηκαν κατά τη συνάντηση είναι:

  • η εντατικοποίηση των εκπαιδεύσεων / επιμορφώσεων των μελών της Αστυνομίας που εργάζονται στον τομέα αυτό (όπως είναι μέλη του Γραφείου Χειρισμού Θεμάτων Βίας στην Οικογένεια και Κακοποίησης Ανηλίκων και ελλειπόντων προσώπων, του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της κοινοτικής αστυνόμευσης),
  • η επέκταση των ενημερωτικών δράσεων σε σχολεία,
  • η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ της Αρχής Εποπτείας Αποφυλακισθέντων που έχουν Καταδικαστεί για Σεξουαλικά Αδικήματα κατά Ανηλίκων για την πρόσληψη επιτηρητών και την εκπαίδευσή τους.

Από πλευράς της, κα. Παπαδοπούλου ανέφερε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και η Αστυνομία είναι από τους στενότερους συνεργάτες του Συμβουλίου όσον αφορά στα θέματα αρμοδιότητας της «Φωνής».
 
Πηγή: philenews