Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών (ΕΚΑΤΕ) είχε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού Πρόδρομος Προδρόμου με αντικείμενο το νομοθετικό πλαίσιο που ετοιμάζεται για την κατοχύρωση της ιδιότητας των καλλιτεχνών και εργαζομένων στον πολιτιστικό τομέα.

Διατυπώθηκαν σχετικές απόψεις και εισηγήσεις από πλευράς Επιμελητηρίου. 

Συζητήθηκε επίσης και η εφαρμογή της νομοθεσίας που προβλέπει τον εμπλουτισμό των ανεγειρόμενων δημόσιων κτηρίων με έργα τέχνης, με τον Υπουργό να εξηγεί τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει το ΥΠΠΑΝ για την ενημέρωση όλων των αρμοδίων υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου και την αποτελεσματική εφαρμογή του σχετικού Νόμου. Οι εκπρόσωποι του ΕΚΑΤΕ κατέθεσαν σχετικές απόψεις και εισηγήσεις, με το Επιμελητήριο να δηλώνει ετοιμότητα για να συνδράμει την όλη διαδικασία.

Με την ευκαιρία, ο Υπουργός ενημέρωσε την αντιπροσωπεία σχετικά με την Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού και τη διαδικασία της προετοιμασίας σχετικής νομοθετικής πρότασης, καθώς και τους σχετικούς προσανατολισμούς του ΥΠΠΑΝ.

Ο Πρόδρομος Προδρόμου ευχαρίστησε την Πρόεδρο του ΕΚΑΤΕ Κατίνα Κώστα και τα άλλα μέλη της αντιπροσωπείας για τη συνάντηση και τις εποικοδομητικές απόψεις και εισηγήσεις που κατέθεσαν, και οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι θα συνεχιστούν οι επαφές και θα παραμείνουν σε διάλογο.

Πηγή: philenews