Το πολυσυζητημένο έργο της κατασκευής κυκλικού κόμβου του Καφέ Παρί, στη διασταύρωση Αγίας Φυλάξεως με Μακαρίου, συζητήθηκε το βράδυ της Πέμπτης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης. Η παρουσίαση του επικαιροποιημένου σχεδιασμού του έργου έγινε από τον επαρχιακό μηχανικό των Δημοσίων Έργων, την Πολεοδομία και τον Δήμο Λεμεσού σε μια προσπάθεια να υπάρξει πλήρης και αντικειμενική ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Πρόκειται για ένα έργο πολυσυζητημένο εδώ και δύο δεκαετίες. Τα σχέδια του εκπονήθηκαν πριν από 20 χρόνια, υπάρχουν δύο νομικές γνωματεύσεις καθώς και γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα σε σχέση με το καταπίστευμα. Μετά τις αντιδράσεις από πλευράς της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού, έγιναν νέοι σχεδιασμοί που όπως αναφέρθηκε και στη σύσκεψη, ενσωματώνονται στις βασικές αρχές του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, ενώ μειώθηκε και η διάμετρος του κυκλικού κόμβου από 4.000 σε 2.100 τ.μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Στη σύσκεψη παρευρέθησαν ο δήμαρχος Λεμεσού, μέλη του ΕΤΕΚ, της ΠΟΒΕΚ καθώς και μερίδα δημοτικών συμβούλων του δήμου. Αισθητή ωστόσο ήταν η απουσία της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού και των εκπροσώπων της, παρά τις έντονες διαφωνίες που υπάρχουν σε σχέση με την κατασκευή του κυκλικού κόμβου.

Κατά την παρουσίαση έγινε εκτενής αναφορά σε όλες τις τελευταίες εξελίξεις και διαφοροποιήσεις του έργου όπως και στα πλεονεκτήματα κατασκευής του. Στα θετικά του έργου επισημαίνεται πως η κατασκευή του θα επιφέρει αυξημένου επιπέδου οδική ασφάλεια καθώς και μείωση των οδικών συγκρούσεων. Ο επαρχιακός μηχανικός των Δημοσίων Έργων, Θράσος Αφάμης, είπε πως η αξιολόγηση που παρουσιάστηκε, έγινε λαμβάνοντας υπόψη τους κυκλοφοριακούς φόρτους για το έτος 2020 και για 10 χρόνια μετά, για τις ώρες αιχμής. «Η δημιουργία του κυκλικού κόμβου, λαμβάνοντας υπόψη τα πλεονεκτήματα που προσφέρει, δεν αποκλείει τις δράσεις και τις πολιτικές που περιλαμβάνονται στον ΣΒΑΚ αλλά αντιθέτως προσφέρεται στα μέγιστα για την εφαρμογή τους», σημείωσε ο κ. Αφάμης.

Βασικό αγκάθι στην υλοποίηση του έργου, η δημιουργία κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση της Αγίας Φυλάξεως με τη λεωφόρο Μακαρίου. Για να γίνει εφικτή η κατασκευή του κόμβου θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέρος από τον περιβάλλοντα χώρο του Λανιτείου και είναι εδώ που υπάρχουν και οι μεγαλύτερες αντιδράσεις.

Την ίδια θέση με τη Σχολική Εφορεία εξέφρασε δημόσια προχθές και το ΕΤΕΚ, το οποίο διαφωνεί με την κατασκευή του κυκλικού κόμβου σε σχέση με το αίτημα για παραχώρηση μέρους του Λανιτείου. Όπως επισημάνθηκε, η κατασκευή περιλαμβάνει κοπή δέντρων και κατάργηση του παιδότοπου που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στο σημείο. Η θέση του Επιμελητηρίου όπως εκφράστηκε κατά τη σύσκεψη, είναι πως θα μπορούσαν να εξευρεθούν εναλλακτικές λύσεις για τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση της ΠΟΒΕΚ, χωρίς ωστόσο να προτείνεται από μέρους τους κάποια άλλη εναλλακτική λύση.

O ρόλος του Δημαρχείου είναι να εκφράσει την άποψή του η οποία ζητείται σε οποιοδήποτε πολεοδομικό έργο. «Αυτή έχει ήδη εκφραστεί από το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο πριν να υπάρξει η επικαιροποίηση των νέων δεδομένων. Στην επόμενη συνεδρία του ΔΣ, θα τεθεί εκ νέου το θέμα για να εκφράσουμε τη σύμφωνη γνώμη μας με τον σχεδιασμό τον οποίο κατέληξε η Πολεοδομία και τα Δημόσια Έργα».

Ο κ. Νικολαΐδης τόνισε πως εάν υπάρξει η σύμφωνη γνώμη του δήμου, τότε δεν θα υπάρχει άλλη καθυστέρηση. «Εμείς θα ζητήσουμε από τα Δημόσια Έργα και από την Πολεοδομία να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού, στα κατασκευαστικά σχέδια και στην προκήρυξη προσφορών. Μέχρι σήμερα οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου ήταν ομόφωνες. Εδώ και 20 χρόνια αυτό το έργο συζητιέται. Κάποτε η κοινωνία πρέπει να προχωρεί μπροστά», είπε.