To Round Table 7 Πάφου, στα πλαίσια της καμπάνιας του Access City – Paphos, συνδιοργάνωσε με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ) και με τη στήριξη της Ελληνικής Τράπεζας και του Annabelle Hotel, μια σειρά από δραστηριότητες, το Σάββατο 14 Μαΐου 2022.

Με την υποστήριξη της Aspire Cycling, η ετήσια ποδηλατική βόλτα κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της Κάτω Πάφου αποτέλεσε την έναρξη των δραστηριοτήτων της ημέρας και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο που βρισκόταν στην περιοχή. Οι ποδηλάτες συνόδευσαν Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) που έλαβαν μέρος σε τροχοκάθισμα, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που  δοκίμασαν να οδηγήσουν τα ειδικά χειρήλατα, προκειμένου  να βιώσουν από πρώτο χέρι την εμπειρία ποδηλασίας ενός ΑμεΑ. 

  

Παράλληλα, το Annabelle Hotel φιλοξένησε τα αθλήματα της τοξοβολίας και της καλαθόσφαιρας σε τροχοκάθισμα. Με την στήριξη του Paphos Archery Club, το γήπεδο τένις του ξενοδοχείου μετατράπηκε σε γήπεδο τοξοβολίας, προσελκύοντας αρκετό κόσμο.  Ο Χρίστος Μισός, ο τυφλός τοξοβόλος μας ο οποίος έχει στο ενεργητικό του διεθνείς επιτυχίες, ήταν παρών στην εκδήλωση. Μάλιστα, με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, προσέφερε τη δυνατότητα σε όσους παρευρισκόμενους επιθυμούσαν, να πάρουν μια γεύση του πως είναι να αθλείσαι χωρίς να διαθέτεις μία από τις βασικές αισθήσεις του ανθρώπου, την όραση.

Την ίδια στιγμή, με τη στήριξη της Cyprus 3X3, της ομάδας καλαθόσφαιρας τροχοκαθίσματος του ΑΠΟΠ αλλά και παιδιών  από τις ακαδημίες του ΑΠΟΠ και του Άτλαντα, ο χώρος στάθμευσης του ξενοδοχείου μετατράπηκε σε γήπεδο καλαθόσφαιρας, με διαγωνισμούς αλλά και αγώνες-επίδειξης καλαθόσφαιρας τροχοκαθίσματος. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Σωματείο Ρυθμικής Γυμναστικής Ακάμας για τα χορευτικά διαλείμματα.

 

  

 Επιστέγασμα των πιο πάνω βιωματικών αθλητικών δραστηριοτήτων αποτέλεσε  η δεύτερη ομιλία παρακίνησης και ενδυνάμωσης (motivational speaking) που διοργάνωσαν το Round Table 7 Πάφου και τα Thanos Hotels & Resorts στο πλαίσιο των δράσεων τους, μέσω του κοινού Ταμείου Υποτροφιών για μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Με τη στήριξη της Ελληνικής Τράπεζας και του ΚΟΑ και με σύνθημα, «Ολυμπιονίκης ανακρίνει Ολυμπιονίκη», δύο Κύπριοι Ολυμπιονίκες, ο Κυριάκος Ιωάννου που διακρίθηκε στο άλμα εις ύψος και ο Μίλαν Τραϊκοβιτς που αγωνίζεται στα 110μ με εμπόδια, μετέφεραν τις πλούσιες εμπειρίες τους από την πολύχρονη πορεία τους στο αθλητισμό και όχι μόνο, σε μια διαφορετική συζήτηση που συντόνισε ο δημοσιογράφος Θανάσης Φωτίου. Οι δύο αθλητές μίλησαν για τα γούρια τους, την κουμπαριά τους, τις ευαισθησίες τους, όσα τους ενώνουν αλλά και τους χωρίζουν. Δεν έλειψαν τα πειράγματα μεταξύ τους σε σχέση με τις επιτυχίες τους, το ποδόσφαιρο και την επόμενη μέρα, αφού «κρεμάσεις» τα  παπούτσια σου. Πολλά τα μηνύματα με πολλούς αποδέκτες. Από τους μικρούς αθλητές που ήταν παρόντες, μέχρι τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη που ήταν επίσης παρών.

Οι παρεμβάσεις από τον πρόεδρο του ΚΟΑ, την Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ  Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη, τον Πρεσβευτή του Ευ Αγωνίζεσθαι 2022 Φοίβο Κωνσταντινίδη, την Ολυμπιονίκη μας Άντρη Σιάλου, τον προπονητή του Μίλαν, Αντώνη Γιαννουλάκη, τον παραθλητή μας Χρίστο Μισό και την Πρέσβειρα Οδικής Ασφάλειας, Ραφαέλλα Μιλτιάδους, έστειλαν μια σειρά από σημαντικά μηνύματα και έντονα συναισθήματα για όλους. Τα όσα λέχθηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης υπενθυμίζουν σε όλους εμάς τη δύναμη και τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει ο αθλητισμός σε άτομα με αναπηρία. Κοινωνική ενσωμάτωση, ψυχική και σωματική ενδυνάμωση, στοιχεία τα οποία μπορούν να συμβάλουν στην εξέλιξη των νεαρών μας αθλητών. 

 

 

Οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού και υποσχέθηκαν με τις δράσεις τους να βάλουμε όλοι το λιθαράκι μας, ώστε να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε έστω και κάτι προς το καλύτερο, προς όφελος των ανθρώπων με αναπηρίες αλλά και ευρύτερα. Διότι όλοι είμαστε διαφορετικοί αλλά όλοι ίσοι! 

Υποστηρικτές-συνεργάτες της εκδήλωσης: Ελληνική Τράπεζα, Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, Annabelle Hotel, Aspire Cycling Cyprus, Paphos Archery Club, Cyprus 3X3, APOP Wheelchair Basketball Club, Akamas Rhythmic Gymnastics Club, ΑΠΟΠ, Άτλαντας.