Το Τμήμα Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, από την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, θα διεξάγονται υποβρύχιες εργασίες για την ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού Αμαθούντας, στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού διασυνοριακού προγράμματος με το ακρωνύμιο ΑΝΔΙΚΑΤ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι εργασίες αυτές θα διαρκέσουν το αργότερο μέχρι τις 7 Ιουλίου 2022. Το πρόγραμμα έχει στόχο την προβολή της υποβρύχιας αρχαιολογικής και φυσικής κληρονομιάς, μέσω της δημιουργίας καταδυτικών διαδρομών σε θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές σε Ελλάδα και Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καρούσος-Φουρλάς καταδύθηκαν στο λιμάνι Αμαθούντας (εικόνες)

Καλούνται οι λουόμενοι στον χώρο του αρχαίου λιμανιού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τους χώρους όπου εκτελούνται εργασίες, για τις οποίες υπάρχει κατάλληλη σήμανση στη θάλασσα και προειδοποιητικές πινακίδες στη ξηρά. Παρακαλείται το κοινό να μην μετακινεί αρχαιότητες που τυχόν υπάρχουν στον βυθό είτε σημάνσεις που έχουν τοποθετηθεί στα πλαίσια του έργου. Οι εργασίες θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουλίου και το Τμήμα Αρχαιοτήτων θα επανέλθει με νέο ανακοινωθέν.

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων απολογείται εκ των προτέρων για οποιανδήποτε ταλαιπωρία που τυχόν θα προκληθεί.