Σημαντικό ενδιαφέρον από το χώρο των αρχιτεκτόνων μελετητών επιδείχθηκε σε σχέση με τον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό που προκήρυξε ο Δήμος Πάφου τον Απρίλιο, με θέμα την αποκατάσταση της διατηρητέας οικοδομής ιδιοκτησίας του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην οδό Αθηνάς και την ανέγερση νέου κτιρίου για σκοπούς στέγασης Υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού, του οποίου η προθεσμία για υποβολή των προτάσεων έληξε την 1η  Ιουλίου, υποβλήθηκαν 11 συνολικά προτάσεις που θα ανοιχθούν και αξιολογηθούν από την Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού σύμφωνα με την καθορισμένη διαδικασία.

Μέσω της διαδικασίας του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού, η Αναθέτουσα Αρχή επιδιώκει να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή λύση για το συγκεκριμένο έργο από χωροταξικής, πολεοδομικής, αρχιτεκτονικής, αισθητικής, πολιτισμικής, περιβαλλοντικής, ενεργειακής, οικονομικής, λειτουργικής και κατασκευαστικής πλευράς και να αναθέσει στον αρχιτέκτονα ή την ομάδα αρχιτεκτόνων που θα βραβευθεί/βραβευθούν με το πρώτο βραβείο την ολοκλήρωση της μελέτης και την υλοποίηση του έργου.

Το έργο αφορά στη συντήρηση, αποκατάσταση και επανάχρηση διατηρητέας οικοδομής συνολικού εμβαδού 1.140 τ.μ. και την ανέγερση νέας οικοδομής αποτελούμενης από υπόγειο χώρο με βοηθητικές χρήσεις και χώρους στάθμευσης σε δύο επίπεδα συνολικού εμβαδού 2.435 τ.μ., ισόγειο χώρο με κύριες χρήσεις και τρεις ορόφους συνολικού εμβαδού 2.525 τ.μ. εντός τεμαχίων σε περιοχή του εμπορικού παραδοσιακού κέντρου της πόλης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια ευρώ περίπου.