Μετά την Πάφο και τις εν εξελίξει εργασίες ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Κάτω Πάφου, αντίστοιχο φιλόδοξο σχέδιο έχει στα σκαριά και ο γειτονικός Δήμος Γεροσκήπου. Όπως αποκαλύπτει ο «Φ», οι αρχαιολογικοί χώροι στην περιοχή του οικιστικού πυρήνα του Δήμου Γεροσκήπου και που αποτελούσαν για χρόνια το μεγάλο στοίχημα της δημοτικής αρχής, είναι πια σε στάδιο μελέτης προς υλοποίηση του έργου της ενοποίησης τους.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του συνδετήριου δρόμου τουριστικής περιοχής-κεντρικού πυρήνα, που αποτελούσε για χρόνια την πρώτιστη στόχευση του Δήμου, η ενοποίηση μετατρέπεται πλέον σε κύρια μέριμνα της δημοτικής αρχής και προς την κατεύθυνση αυτή κινείται η μελέτη που έχει ανατεθεί από τον Δήμο, προκειμένου να ενοποιηθεί το ιστορικό κέντρο της Γεροσκήπου με την Κάτω Βρύση και τον Μεσαιωνικό Αλευρόμυλο, που βρίσκονται στον πυρήνα του Δήμου, αλλά και με την αρχαιολογικής αξίας περιοχή των Εφτά Αη-Γιώρκηδων.

Η Κάτω Βρύση αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Γεροσκήπου. Ο σημαντικός ρόλος που φαίνεται να είχε στις λατρευτικές τιμές προς τιμήν της θεάς Αφροδίτης και στους Ιερούς Κήπους της, αποτελεί μια κληρονομιά που η δημοτική αρχή επιχειρεί σήμερα να αναδείξει και να αξιοποιήσει σε πρακτικό επίπεδο.

Η προσπάθεια του Δήμου Γεροσκήπου, αποτελεί το δεύτερο εγχείρημα αυτού του τύπου που δρομολογείται στην επαρχία Πάφου. Όπως είναι γνωστό, ήδη στον Δήμο Πάφου έχει επαναρχίσει η προσπάθεια να ενοποιηθούν οι αρχαιολογικοί χώροι της Κάτω Πάφου, έστω και μετά από πολύχρονα προβλήματα και καθυστερήσεις.

Οι δύο γειτονικές αρχές, έχουν πλέον άλλο ένα κοινό προγραμματισμό, μετά τα από κοινού έργα ακτοπροστασίας που έχουν αναλάβει, έστω και αν σε αυτή την περίπτωση οι εργασίες στους αρχαιολογικούς τους χώρους γίνονται ξεχωριστά.