Νέα σχέδια στη βάση των οποίων θα γίνει ανακοστολόγηση των έργων για τη δημιουργία επτά αποβάθρων στην περιοχή Μακένζι, ετοίμασε ο Δήμος Λάρνακας, μετά την αποτυχία του πρώτου διαγωνισμού, που συγκέντρωσε… μηδέν ενδιαφέρον, κάτι που συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια. 

Τα νέα σχέδια για τις αποβάθρες, που ετοιμάστηκαν με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων, θα υποβληθούν στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας για εξασφάλιση χρηματοδότησης. Ακολούθως θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός, με νέους όρους, με την ελπίδα να υπάρξει ενδιαφέρον για υλοποίηση του σημαντικού έργου, που έλαβε περιβαλλοντική έγκριση, υπό όρους, από τον Ιούνιο του 2021.

Ο πρώτος διαγωνισμός, είχε προκηρυχθεί τέλος του 2021, ωστόσο δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από εργολάβους για τα έργα στην πρώτη αποβάθρα. Ο διαγωνισμός ήταν ανοικτός για έξι μήνες, με την έλλειψη ενδιαφέροντος να αποδίδεται στη μεγάλη αύξηση του κατασκευαστικού κόστους, λόγω της ακρίβειας και ιδιαίτερα στις τιμές των υλικών που θα χρησιμοποιούνταν για την υλοποίηση του έρχου. 

Οι αποβάθρες, που θα κατασκευαστούν στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, στοχεύουν κυρίως στην οπτική κάλυψη των κυματοθραυστών, που είναι κατασκευασμένοι από μπετόν. Με τη κατασκευή τους, θα καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των κυματοθραυστών και θα μειωθεί η επέμβαση και η οπτική όχληση από την παρουσία τους.