Ένας από τους λόγους της επίσκεψής του στην πόλη ήταν για να βραβεύσει τον Δήμο Λεμεσού για τις δράσεις που είχε κάνει πέρσι για τη βδομάδα της ευρωπαϊκής βιώσιμης κινητικότητας, καθώς ήταν ο Δήμος με τις περισσότερες δράσεις, ανέφερε ο Γιάννης Καρούσος. Αναφορικά με τα έργα της επαρχίας Λεμεσού, ο Υπουργός είπε ότι για τον κυκλικό κόμβο της Αγίας Φύλας (Cafe Paris) υπάρχει μία αντίδραση από τη σχολική εφορεία.

«Οφείλουμε να εξετάσουμε και εναλλακτικά σενάρια. Η απόφαση είναι το Τμήμα Δημοσίων Έργων να αναθέσει σε έναν ιδιώτη μελετητή να εξετάσει και κάποια εναλλακτικά σενάρια, τα οποία θα συνδυάζουν και την τεχνολογία, δηλαδή τα ευφυή συστήματα μεταφορών, κάποια με αριστερόστροφες στροφές, κάποια με αποχαρακτηρισμό μιας από τις πέντε συμβολές από τα οδικά δίκτυα που θα καταλήγουν στον κυκλικό κόμβο σε δευτερεύον οδικό δίκτυο».

Είπε ότι υπάρχουν διάφορα σενάρια που μπορεί να συνδυαστούν, είτε με κυκλικό κόμβο ή χωρίς. «Και εμείς και ο Δήμος θέλουμε την υλοποίηση του έργου. Αν έρθει μελέτη και πει ότι μπορεί να υλοποιηθεί το έργο χωρίς κυκλικό κόμβο και τηρούνται τα πρότυπα οδικής ασφάλειας της βιώσιμης κινητικότητας, να προχωρήσουμε», είπε, σημειώνοντας ότι θεωρεί ότι σε 2 με 3 μήνες θα υπάρχει το αποτέλεσμα με τα εναλλακτικά σενάρια για να προχωρήσει το έργο.