Πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια του πρώτου πρότυπου Δημοτικού λαχανόκηπου βιολογικής καλλιέργειας στην Πάφο. Το σκεπτικό πίσω από το έργο παρουσίασε ο Λειτουργός Πρασίνου του Δήμου Πάφου, Μαρίνος Ιωαννίδης, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Πάφου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Premiere Shukuroglou κ. Έρικ Σουκούρογλου και ο Επαρχιακός Διευθυντής των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Δημήτρης Σφικτός. 

Στο χαιρετισμό του ο κ. Φαίδωνος τόνισε τη σημασία που προσδίδει ο Δήμος Πάφου σε αυτό το έργο  που προσφέρει όχι μόνο έναν χώρο  φυσικού περιβάλλοντος αλλά που παρέχει ταυτόχρονα εκπαίδευση για τη σημασία των βιολογικών καλλιεργειών. 

Ο κ. Σουκούρογλου ως εκπρόσωπος της εταιρείας που κάλυψε τα έξοδα  της διαμόρφωσης του χώρου, ευχαρίστησε τον Δήμο Πάφου για τη παραγωγική συνεργασία που έφερε ως αποτέλεσμα την δημιουργία του πρότυπου λαχανόκηπου βιολογικής καλλιέργειας στην Πάφο.

Από τη μεριά του ο κ. Σφικτός ευχαρίστησε τόσο τον Δήμαρχο Πάφου, όσο και την εταιρεία Premiere Shukuroglou Cyprus Ltd αφού μέσα στο χώρο αυτό, οι σπουδαστές του Προγράμματος Βιολογικών Κηπευτικών Καλλιεργειών των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πάφου θα έχουν την ευκαιρία για πρακτική εφαρμογή των μαθημάτων τους. 

Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος Βιολογικής Καλλιέργειας έχει έκταση 1600 τετραγωνικά μέτρα, και περιλαμβάνει ελαιώνα, οπωροφόρα δέντρα, βοτανικό κήπο, και θερμοκήπιο στο οποίο καλλιεργούνται λαχανικά. Σκοπός της δημιουργίας του είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση των παιδιών για την βιολογική καλλιέργεια, και θα είναι προσβάσιμος στα εκπαιδευτήρια της πόλης για μαθητικές επισκέψεις. Την διαχείριση και συντήρησή του έχουν αναλάβει τα Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.