Στο περιθώριο της χθεσινής συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, είχα την δυνατότητα να συζητήσω με τον Πρόεδρο του ΚΟΑ το θέμα του Στάδιου Στέλιος Κυριακίδης. Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης ανέφερε ότι έχει υλοποιήσει την εισήγηση μου για να γίνει η συνάντηση με τα εμπλεκόμενα σωματεία, Πάφος FC, Ακρίτα Χλώρακα και Γ.Σ.Κ. και θεωρεί ότι τα έργα εάν προχωρήσουν ταυτόχρονα με σωστό προγραμματισμό θα μπορέσουν να ξεκινήσουν τα έργα και να παραμείνει ανοιχτό το Στέλιος Κυριακίδης μέχρι τον Μάιο, χωρίς να στερεί το δικαίωμα στις ποδοσφαιρικές ομάδες της Πάφου να αγωνίζονται στην έδρα τους.

Αυτό ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής Πάφου Χρύσανθος Σαββίδης, διευκρινίζοντας ότι βάσει των αναφορών του κ. Μιχαηλίδη το πλάνο προνοεί να ξεκινήσει η αναβάθμιση του ταρτάν πίσω από τα γκολπόστ, καθώς δεν θα επηρεάζει την εύρυθμη αγωνιστική λειτουργία του γηπέδου και από τον ερχόμενο Μάιο θα εντατικοποιηθούν οι εργασίες ολοκλήρωσης των έργων.

« Σύμφωνα με όσα έχουν λεχθεί εντός της συνεδρίασης της Κ.Ε Παιδείας, αναμένεται μέχρι τέλος του μήνα να αξιολογηθούν οι προσφορές, να καταλήξουν στον εργολάβο, να θέσουν τον σχεδιασμό που έχουν συζητήσει μαζί με τα σωματεία και ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν να τον υλοποιήσουν», είπε ο κ. Σαββίδης. « Επίσης κατά την διάρκεια της συζήτησης, τόνισα στον κ. Μιχαηλίδη ότι επιθυμία μας είναι το γήπεδο να παραμείνει ανοιχτό για την χρήση του από τις ποδοσφαιρικές ομάδες της επαρχίας Πάφου, ταυτόχρονα όμως πρέπει άμεσα να προχωρήσει και η αντικατάσταση του ταρτάν».

Υπήρξε εκατέρωθεν δέσμυεση με τον πρόεδρο του ΚΟΑ, τόνισε ο βουλευτής Πάφου, ότι θα είμαστε σε συνεχή επαφή ούτως ώστε να ξεπεραστούν τυχόν προβλήματα τα οποία μπορεί να προκύψουν.