Την αγανάκτηση τους από τις συνθήκες διαβίωσης τους, εκφράζουν τα μέλη του Συνδέσμου Κατοίκων και Φίλων του Ιστορικού Κέντρου Λεμεσού, τα οποία ζητούν την παρέμβαση του Δήμου και της Αστυνομίας ώστε «να επέλθει ισορροπία στο κέντρο της πόλης και να καταστεί κατοικήσιμο».

Σε ανακοίνωση Τύπου, μετά από την 9η ΓΣ του συνδέσμου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στην παρουσία του Δημάρχου και μελών της ΑΔΕ Λεμεσού, αναφέρεται ότι «οι κάτοικοι της πόλης, οι οποίοι έχουν εδώ και 10 χρόνια αγανακτήσει με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν, αξιώνουν για ακόμη μία φορά επίλυση των προβλημάτων του χωρίς άλλη καθυστέρηση».

Συγκεκριμένα, ζητούν από το Δήμο Λεμεσού όπως η περιοχή του ιστορικού κέντρου κηρυχθεί «κορεσμένη από χρήσεις οι οποίες είναι καθαρά εναντίον της κατοικίας, όπως κέντρα αναψυχής ή snack bars», όπως σταματήσει η έκδοση άλλων αδειών εκπομπής μουσικής εκτός υποστατικών, όπως ελεγχθούν οι υφιστάμενες άδειες και κατά πόσο πληρούν τις νέες οδηγίες για επανέκδοση τους και όπως κλείσουν τα όποια παράνομα υποστατικά λειτουργούν χωρίς πολεοδομική άδεια.

Επιπλέον, οι επηρεαζόμενοι αξιώνουν από το Δήμο Λεμεσού όπως αναλάβει να επιλύσει το πρόβλημα με την παράνομη κατάληψη πεζοδρομίων, στα οποία τοποθετούνται τραπέζια και καρέκλες από ιδιοκτήτες υποστατικών, όπως επιστρέψει η χρήση πεζόδρομων «που μετατράπηκαν σε χώρους στάθμευσης» και όπως συζητηθεί το θέμα της ειδικής άδειας στάθμευσης μόνο για τους κατοίκους.

Εξάλλου, οι επηρεαζόμενοι κάτοικοι, προστίθεται, «φέρουν τον Δήμο προ των ευθυνών τους καθώς η πρόσβαση σε ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα ακόμη και σε σκυβαλοφόρα, είναι αδύνατη ειδικά την Παρασκευή και το Σάββατο».

Από την Αστυνομία, ο Σύνδεσμος ζητά όπως επέμβει αποτελεσματικά και αναστείλει τη λειτουργία όλων των παράνομων κέντρων «καθώς πιστεύουν έντονα και τεκμηριωμένα ότι η πάταξη της παρανομίας και της οχληρίας και της κυκλοφορίας είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της». Καλούν δε την Αστυνομία να επαναφέρει την τάξη και την ασφάλεια στο κέντρο της πόλης και όπως η τροχαία επέμβει, με συχνές περιπολίες, για πάταξη της παράνομης και ανεξέλεγκτης στάθμευσης, «που καθιστά αδύνατη την πρόσβαση στα σπίτια μας».

Οι κάτοικοι εμφαντικά τονίζουν ότι επιθυμούν να έχουν ίσα δικαιώματα με όλους τους υπόλοιπους δημότες και προσβλέπουν στην ουσιαστική παρέμβαση των αρμοδίων, προκειμένου «να επέλθει ισορροπία στο κέντρο της πόλης και να καταστεί κατοικήσιμο».

ΚΥΠΕ