Προσωρινό μπλόκο στο έργο ανέγερσης του νέου περιφερειακού δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου της επαρχίας Λάρνακας, βάζει η διαφωνία μεταξύ του Δήμου Λιβαδιών και του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης, ως προς την επιλογή χώρου. 

Η δημιουργία του νέου σχολείου κρίνεται ως επιτακτική, λόγω της ραγδαίας οικιστικής ανάπτυξης στις δύο περιοχές, που επιλέγεται από πολλά νέα ζευγάρια. Λόγω της διαφοράς, ωστόσο που προέκυψε μεταξύ Λιβαδιών και Ορόκλινης το Υπουργείο Παιδείας, δεν έχει συμπεριλάβει σχετικό κονδύλι στους προϋπολογισμούς του για το νέο έτος. 

Αυτό διαφαίνεται μέσα από την απάντηση του υπουργού Παιδείας, προς τον βουλευτή Λάρνακας Ανδρέα Πασιουρτίδη, ο οποίος ζήτησε κοινοβουλευτική ενημέρωση για το θέμα. Ο Πρόδρομος Προδρόμου, ανέφερε πως εάν μέχρι το τέλος του 2022 οι επηρεαζόμενες τοπικές Αρχές δεν βρουν κοινή συνισταμένη, τότε την απόφαση για τον χώρο ανέγερσης του σχολείου θα πάρει το υπουργείο Παιδείας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μετά τα… κουρέματα καταγγελία και για άσκηση βίας σε μαθητή

Στην επιστολή, ημερομηνίας 14 Νοεμβρίου 2022, ο υπουργός Παιδείας σημειώνει πως πρόθεση του υπουργείου του είναι η ανέγερση ενός νέου περιφερειακού δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου, για να καλυφθούν οι μαθητικές ανάγκες του Δήμου Λειβαδιών και της γειτονικής κοινότητας Ορόκλινης. Υποδεικνύει ακόμη πως το υπουργείο Παιδείας κάλεσε τις δύο Αρχές όπως συνεργαστούν, προκειμένου μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ν’ αποφασίσουν από κοινού την τοποθεσία όπου θ’ ανεγερθεί το περιφερειακό δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο. «Λόγω του πιο πάνω προβλήματος, δεν κατέστη δυνατή η ένταξη του υπό αναφορά έργου στους προϋπολογισμούς του υπουργείου Παιδείας», σημειώνει ο κ.Προδρόμου.