Μπορεί να διανύουμε τον τελευταίο μήνα της προεκλογικής εκστρατείας για τις Προεδρικές εκλογές, ωστόσο οι Λεμεσιανοί φαίνεται πως ανυπομονούν για τη μεγαλύτερη γιορτή της πόλης, αυτής του Καρναβαλιού. Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, με τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Καρναβάλι 2023 να ξεπερνάνε τις 110 και την πόλη να ετοιμάζεται να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει δεκάδες χιλιάδες καρναβαλιστές από όλη την Κύπρο.

Τα ραφτάδικα που λειτουργούν στην πόλη δουλεύουν νυχθημερόν τους τελευταίους μήνες ούτως ώστε όλα τα καρναβαλίστικα κουστούμια να είναι έτοιμα για παράδοση στους διοργανωτές. Πυρετώδεις είναι και οι προετοιμασίες που γίνονται και από πλευράς Δήμου Λεμεσού, με την πολιτιστική λειτουργό, Σκεύη Αντωνιάδου και την ομάδα της να βρίσκονται επί ποδός έτσι ώστε όλα όσα έχουν προγραμματιστεί να στεφθούν με επιτυχία.

Το φετινό καρναβάλι αναμένεται να είναι και το πολυπληθέστερο των τελευταίων χρόνων, με τις προσδοκίες ότι οι φετινές συμμέτοχες θα ξεπεράσουν αυτές του 2020, προ πανδημίας εποχής. Το καρναβάλι της Λεμεσού επιστρέφει δυναμικότερο και εντυπωσιακότερο από ποτέ, αναφέρει στον «Φ» ο δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος σημείωσε ότι φέτος θα υπάρξει ρεκόρ συμμετοχών και προσέλευσης του κόσμου.

Ανάμεσα στις πολλές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το δεκαήμερο του καρναβαλιού, τόσο υπαίθριες αλλά και στον Χαρουπόμυλο Λανίτη, θα υπάρχει ζωντανή μουσική με μεγάλους καλλιτέχνες. Για πρώτη φορά την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, αφού πρώτα πραγματοποιηθεί η στέψη της φετινού βασιλιά του καρναβαλιού, θα στηθεί υπαίθριο καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με ζωντανή μουσική στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, μπροστά από το Διοικητήριο Λεμεσού. Το Λεμεσιανό καρναβάλι, ξεκινά την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται με τη μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση στις 26 Φεβρουαρίου.