Κόκκινο πανί αποτελεί για την Αθηένου, η πρόθεση τοποθέτησης συρματοπλεγμάτων, με στόχο την ανακοπή των μεταναστευτικών ροών. 

«Δεν θα δεχθούμε αυτή την ενέργεια και θ’ αντιταχθούμε με όλες μας τις δυνάμεις», διεμήνυσε ο δήμαρχος Αθηένου, Κυριάκος Καρεκλάς, μιλώντας στα εγκαίνια του ανακαινισμένου αστυνομικού σταθμού, εκφράζοντας παράλληλα σφοδρά παράπονα για την αστυνόμευση. «Να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές από την περιοχή μας, ναι, να συλληφθούν οι διακινητές, ναι, αλλά να εγκλωβίσουμε την Αθηένου, όχι. Υπάρχουν άλλοι τρόποι. Καλύτερη αστυνόμευση, συνεργασία με τους δημότες, κάμερες κ.λπ, αλλά όχι καταστροφικά για την περιοχή συρματοπλέγματα», είπε χαρακτηριστικά.

Στην παρουσία της υπουργού Δικαιοσύνης και του Αρχηγού Αστυνομίας, ο κ. Καρεκλάς, χαιρέτισε την ανακαίνιση του αστυνομικού σταθμού, υπέδειξε ωστόσο πως «παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν δεν ενισχύθηκε και αντ’ αυτού λειτούργησε και κρατητήριο που απασχολεί συνεχώς έναν αστυνομικό. Φαίνεται ότι, η πιο ακριτική περιοχή της Κύπρου είναι δεύτερης κατηγορίας στην αστυνόμευση», σημείωσε, αναφέροντας πως οι κάτοικοι νιώθουν ανασφάλεια λόγω των μεταναστευτικών ροών και των κλοπών.

Τελώντας τα εγκαίνια του Αστυνομικού Σταθμού, η Στέφη Δράκου ανέφερε πάντως πως έλαβε διαβεβαιώσεις από τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ότι «με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των νέων προσλήψεων, ο σταθμός Αθηένου θα ενισχυθεί με επιπρόσθετο προσωπικό».

Από πλευράς του, ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου, ανέφερε πως τα θέματα ασφάλειας και αστυνόμευσης των κριτικών περιοχών είναι ιδιάζοντα και ευαίσθητα, σημειώνοντας πως «είναι γι’ αυτόν τον λόγο που θεωρήθηκε αναγκαία η πρόσληψη 300 συμβασιούχων ειδικών αστυφυλάκων, οι οποίοι θ’ αναλάβουν καθήκοντα φύλαξης και περιπολίας στην πράσινη γραμμή, κυρίως για την αναχαίτιση των μεταναστευτικών ροών, οι οποίες ξεπέρασαν τις 17.000 κατά τη διάρκεια του 2022».