Μετά από μια διετία απουσίας του, ελέω πανδημίας, το Παφίτικο Καρναβάλι επιστρέφει δυναμικά για να τονώσει και εμπλουτίσει τη διασκέδαση, την ψυχαγωγία και το τουριστικό προϊόν της Πάφου. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Πάφου, οι εκδηλώσεις αρχίζουν την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου και λήγουν το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου με τη μεγάλη παρέλαση.

Την Τσικνοπέμπτη, από το μεσημέρι θα πραγματοποιείται λαϊκό γλέντι στο εμπορικό κέντρο. Στις 6.30 μ.μ., στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή θα γίνει η πανηγυρική είσοδος του Βασιλιά Καρνάβαλου με θέμα: « Ο Βασιλιάς Ήλιος και η Πριγκίπισσα Σελήν », με τη συνοδεία σχολών χορού και μαζορετών, καθώς και της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου. Η παρέλαση θα καταλήξει στην Πλατεία Κέννεντυ, όπου στις 7.00 μ.μ., θα αρχίσει η μεγάλη συναυλία της Κατερίνας Λιόλιου και της πενταμελούς ορχήστρας της. Στο χώρο της εκδήλωσης θα προσφέρονται ζιβανία, κουμανταρία και κρασί.

Η Μεγάλη Αποκριάτικη Παρέλαση αρμάτων και ομάδων θα γίνει το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή στις 3.00 μ.μ. Πριν από την έναρξη της Παρέλασης, στις 2.30 μ.μ., οι Κανταδόροι του Μουσικού Ομίλου Πάφου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σωτήρη Καραγιώργη, θα εμπλουτίσουν την αποκριάτικη ατμόσφαιρα με μελωδίες και τραγούδια. Θακολουθήσει γλέντι με όλους τους συμμετέχοντες στον ίδιο χώρο.

Σύμφωνα με τον Δήμο Πάφου οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στην Αποκριάτικη Παρέλαση μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στην Πολιτιστική Υπηρεσία του Δήμου Πάφου.