Η αστυνομία των ΒΒ επιβεβαίωσε ότι ένας σκύλος που διασώθηκε από τα βράχια στη θαλάσσια περιοχή Ζαπάλο το περασμένο Σάββατο, έχει πλέον παραδοθεί στο καταφύγειο Hope for Homeless, στη Λευκωσία.

Μια ολοήμερη κοινή επιχείρηση μεταξύ της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των ΒΒ, ξεκίνησε μετά τον εντοπισμό του εγκλωβισμένου σκύλου ο οποίος βρέθηκε εγκαταλελειμμένος στην άκρη των βράχων, από πεζό πολίτη.

Με σαφή απειλή για τη ζωή του ζώου, ο Υπαστυνόμος Λάκης Χατζηχριστοδούλου εξήγησε πώς εξελίχθηκε η αποστολή διάσωσης.

Είπε: «Το σκυλί δεν φαινόταν, αλλά το κλάμα της ακουγόταν, οπότε καλέσαμε τη Λιμενική Αστυνομία των ΒΒ για να βρούμε την ακριβή τοποθεσία του σκύλου».

 

 

 

Με το πλήρωμα ελικοπτέρου της Βασιλικής Αεροπορίας (RAF) Ακρωτηρίου σε ετοιμότητα, το προσωπικό διάσωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σκαρφάλωσε στον γκρεμό χρησιμοποιώντας σχοινιά για να φτάσει στον τρομοκρατημένο σκύλο.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Επισκοπής, Jim Gray, ο οποίος παρακολουθούσε το πλήρωμα του να πραγματοποιεί τη διάσωση, είπε: «Αυτή ήταν μια πολύ προκλητική κατάσταση εξαιτίας της τοποθεσίας του σκύλου, αλλά ευτυχώς, έχουμε εκπαιδευτεί για καταστάσεις όπως αυτές και είμαστε ευχαριστημένοι ότι η ιστορία είχε αίσιο τέλος».

 

 

 

Αφού της δόθηκε φρέσκο ​​φαγητό και νερό στον αστυνομικό σταθμό Ακρωτηρίου και χωρίς να εμφανιστεί ιδιοκτήτης, ο Νεόφυτος Νεοφύτου, μέλος του Κόμματος των Ζώων Κύπρου, παρέλαβε τη σκυλίτσα και την παρέδωσε στο «Hope for Homeless».

Μιλώντας στον αστυνομικό σταθμό την Τετάρτη, ο Νεοφύτου έσπευσε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς τις Β.Β.

 

 

 

Είπε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις αρχές των Βρετανικών Βάσεων, την Αστυνομία, τη Λιμενική και την Πυροσβεστικής Υπηρεσία, για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τους που διακινδύνευσαν τη ζωή τους για να σώσουν αυτή την ψυχή.

«Το τυχερό κορίτσι θα υιοθετηθεί από το Hope for Homeless και θα της βρουν ένα παντοτινό και στοργικό σπίτι».