Πρόθεση να διεκδικήσει αποζημιώσεις για τις καθυστερήσεις και τις κακοτεχνίες στη Δημοτική Αγορά από τον αρχικό εργολάβο, έχει ο Δήμος Λάρνακας. Το νέο στολίδι της Λάρνακας, που ολοκληρώθηκε από άλλο εργολάβο, άνοιξε το περασμένο Σάββατο τις πύλες του για το κοινό, ωστόσο παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα του επιπρόσθετου κόστους αποπεράτωσης.

Ο Δήμος Λάρνακας, είχε προχωρήσει τέλος του 2021 στη διακοπή του συμβολαίου με τον αρχικό προσφοροδότη, λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων που παρατηρήθηκαν. Αν και αρχικά θ’ αναλάμβαναν τις εργασίες οι υπηρεσίες του Δήμου, λόγω κακοτεχνιών που εντοπίστηκαν το έργο κατακυρώθηκε σε άλλη εργοληπτική εταιρεία και ολοκληρώθηκε αρχές του 2023. Αρχικά το επιπρόσθετο κόστος αποπεράτωσης εκτιμήθηκε στις €700.000, ωστόσο τελικά ήταν αρκετά πιο μεγάλο.

Η πρόθεση του Δήμου Λάρνακας, είναι να ζητήσει αποζημιώσεις τόσο για το επιπρόσθετο κόστος που χρειάστηκε για την ολοκλήρωση του έργου, όσο και για απολεσθέντα έσοδα, με δεδομένο πως η Δημοτική Αγορά έπρεπε να είχε ανοίξει πριν από δύο χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Εάν δεν επιτευχθεί διακανονισμός με τον αρχικό εργολάβο, τότε θα κινηθεί διαδικασία μέσω της δικαιοσύνης. Το έργο της Δημοτικής Αγοράς πάντως, που λειτουργεί πλέον καθημερινά, έχει κλέψει τις εντυπώσεις στη Λάρνακα, με τους δημότες αλλά και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο, να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Στον υπαίθριο χώρο, κάθε Σάββατο λειτουργεί και λαϊκή αγορά.