Πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο της Βηθλεέμ η τελετή αδελφοποίησης της πόλης που έχει άρρηκτα συνδεθεί με τον Χριστιανισμό με τον Δήμο Πάφου. Τη συμφωνία υπέγραψαν οι δήμαρχοι των δύο πόλεων, Hanna Hannania και Φαίδωνας Φαίδωνος, οι οποίοι στις ομιλίες τους κατά την τελετή ανέδειξαν τη σημασία της αδελφοποίησης αυτής η οποία, όπως ανέφεραν, στοχεύει στην οικοδόμηση δεσμών μέσα από την συνεργασία των δημοτικών αρχών και των δημοτών με σκοπό ένα καλύτερο αύριο για τις νέες γενιές.

Το μήνυμα που στέλλει η αδελφοποίηση αυτή, είπαν επίσης οι δύο Δήμαρχοι, είναι πως οι λαοί της ταραγμένης αυτής περιοχής της Μεσογείου μπορούν και πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν χωρίς να αναμένουν έξωθεν παρεμβάσεις.

Στην τελετή αδελφοποίησης Βηθλεέμ και Πάφου παρέστησαν επίσης ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Παλαιστινιακή Αρχή, Δημήτρης Άσσος, ο Μητροπολίτης Βενέδικτος ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, εκπρόσωποι της Καθολικής και της Αρμενικής Εκκλησίας και πλήθος κόσμου.