Συμμετοχή στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, οι οποίες αφορούν το επαγγελματικό τους μέλλον, ζητούν οι ιδιοκτήτες των Κέντρων Αναψυχής. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος εξαιτίας της πανδημίας συζητήθηκαν σε σύσκεψη που συγκάλεσε το πρωί, η Επαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α. Λεμεσού, με βουλευτές, δημάρχους και κοινοτάρχες της επαρχίας Λεμεσού. Ζητούν πραγματική, στοχευμένη οικονομική στήριξη, βάσει του κύκλου εργασιών, τη λεγόμενη Επιστρεπτέα προκαταβολή όπως δίνεται στην Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Παγκύπριου συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, Φάνος Λεβέντης, έκανε λόγω για ολική καταστροφή της βιομηχανίας των κέντρων αναψυχής, εξαιτίας της πανδημίας και των μέτρων που έχουν επιβληθεί και την επιτακτική ανάγκη εξεύρεσης ουσιαστικών μέτρων στήριξης.  

Όπως είπε «απειλείται η βιωσιμότητα των κέντρων αναψυχής, έχει επιβληθεί καθολικό κλείσιμο σε επέκταση των προηγούμενων περιοριστικών μέτρων. Το να ανοίξουμε 1-2 μέρες δε νομίζω ότι θα βοηθήσει και πάρα πολύ τη βιομηχανία. Αυτό το οποίο ξεκάθαρα θέτουμε ενώπιον πλέον της Κυβέρνησης, πέραν από την οικονομική στήριξη, είναι κάποια μέτρα, τα οποία έχουμε ήδη προτείνει».

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου συνδέσμου ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής τόνισε πως αξιώνουν, πέραν της οικονομικής στήριξης, απ’ εδώ και πέρα να λαμβάνουν μέρος στο διάλογο για τη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν.

«Αυτό που απαιτούμε επιτακτικά πλέον είναι για οποιεσδήποτε αποφάσεις θα παίρνονται στο μέλλον που θα αφορούν την βιομηχανία των κέντρων αναψυχής, θα πρέπει να λαμβάνουμε μέρος και δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, όπου επιβάλλονται μέτρα από ανθρώπους οι οποίοι δεν γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η βιομηχανία και φτάνουμε μπροστά στο σημείο πολλές φορές να είναι ανεφάρμοστα και να προκαλούν περισσότερα προβλήματα από αυτά τα οποία επιχειρούν να λύσουν. Η συμμετοχή μας στον διάλογο είναι πλέον επιτακτική και αυτό θα το απαιτήσουμε με κάθε τρόπο ή κάθε μέσο νόμιμο που έχουμε στα χέρια μας» ανέφερε.

Κατά τον κ. Λεβέντη το σοβαρό πρόβλημα είναι αυτό των ενοικίων και είπε ότι «βλέπουμε χώρες που έχουν προχωρήσει σε λύσεις επί του θέματος. Θα πρέπει η Κυβέρνηση να αποφασίσει να βάλει το χέρι στα κάρβουνα και να επιλύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, γιατί αυτή τη στιγμή το θέμα των ενοικίων είναι κάτι που φορτώνεται ξεκάθαρα η μία πλευρά». Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, τα εγγεγραμμένα κέντρα αναψυχής ξεπερνούν τις 3.600 ενώ οι απασχολούμενοι στο χώρο ξεπερνούν τις 25 – 30 χιλιάδες.

Πηγή: philenews/KΥΠΕ