Αποδεκτή έγινε η τελική πρόταση του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) που αφορούσε την ένταξη των Κλινικών Διαιτολόγων στο ΓεΣΥ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων (ΣυΔιΚυ).

«Η απόφαση αυτή του ΣυΔιΚυ,  βασίστηκε στην αναβαθμισμένη τελική πρόταση του ΟΑΥ, μετά από συνομιλίες και αντιπροτάσεις του Συνδέσμου μας.  Επίσης, στην θετική αυτή απόφαση συνέβαλαν και τα όσα συμφωνήθηκαν με τον ΟΑΥ κατά τις μεταξύ μας διαβουλεύσεις, καθώς και οι δεσμεύσεις του ΟΑΥ που λήφθηκαν κατά την τελευταία συνάντηση του ΣυΔιΚυ με τον ΟΑΥ που έλαβε χώρα στις 30.11.2020. Τα όσα συμφωνήθηκαν, μπορούν να αποτελέσουν την αφετηρία για αειφόρο και υψηλού επιπέδου εξάσκηση των καθηκόντων των Κλινικών Διαιτολόγων για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους δικαιούχους», αναφέρεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο ΓεΣΥ οι οδοντίατροι – Τι προσφέρουν

Παρά την επιτυχημένη αυτή κατάληξη, η διαβούλευση με τον ΟΑΥ θα συνεχίσει, έτσι ώστε να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι και απαιτήσεις του ΣυΔιΚυ  για το καλό των Κλινικών Διαιτολόγων, αλλά και όλων των μελών του ΣυΔιΚυ, με κύριο γνώμονα τον ασθενή, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πάγια θέση του ΣυΔιΚυ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι η βελτίωση του πλαισίου των παρεχόμενων διαιτολογικών και διατροφικών υπηρεσιών στο ΓεΣΥ, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ένταξη εντός αυτού και των διαιτολόγων και διατροφολόγων σε διαφορετικές κατηγορίες, όπως  αρμόζει σε ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Υγείας.

Πηγή: philenews/ΚΥΠΕ