To Top
19:55 Πέμπτη
2 Απριλίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Κακοπετριά: Παγκοινοτική για τις εκδρομές
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΤΟΠΙΚΑ • Κακοπετριά: Παγκοινοτική για τις εκδρομές
  26 Νοεμβρίου 2019, 11:23 πμ  
Το μπαλάκι των ευθυνών για τη συμμετοχή μαθητών στις εκδρομές που διοργανώνονται αυτή την περίοδο στην Κακοπετριά και άλλα ορεινά θέρετρα, αποκλειστικά από τα μαθητικά συμβούλια σχολείων, ρίχνει το υπουργείο Παιδείας στους γονείς. Το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι οι εν λόγω εκδρομές, που δυστυχώς κάθε χρόνο βρίσκονται στο επίκεντρο λόγω των προβλημάτων και των άσχημων καταστάσεων που προκύπτουν, δεν είναι υπό την έγκρισή του και δεν έχει οποιαδήποτε εμπλοκή σε αυτές, εξού και πραγματοποιούνται σε μη διδακτικό χρόνο (γίνονται τα Σαββατοκύριακα).
 
Σε τηλεοπτική παρέμβασή του ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Παιδείας Σπύρος Αντωνέλλος, ανέφερε ότι τα όσα συμβαίνουν σε αυτές τις εκδρομές σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσουν, εστιάζοντας κυρίως στο θέμα της συμπεριφοράς των μαθητών. Στο μεταξύ, το υπουργείο απέστειλε εγκύκλιο στα σχολεία με την οποία ξεκαθαρίζει ποιες εκδρομές γίνονται με την έγκρισή του.
 
Συγκεκριμένα, τονίζει ότι η μόνη εκδρομή που διοργανώνεται με την εμπλοκή και έγκρισή του είναι η καθιερωμένη ετήσια εκδρομή στην Ελλάδα (ή σε άλλη χώρα κατόπιν έγκρισης) των μαθητών της Α’ τάξης Λυκείου. Επιπρόσθετα, ταξίδια που διοργανώνονται στο πλαίσιο διαφόρων ευρωπαϊκών προγραμμάτων ή διδυμοποιήσεων με σχολεία εξωτερικού που χρειάζονται την έγκριση του υπουργείου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κακοπετριά: Καυγάς μεταξύ μαθητριών, στο νοσοκομείο η μία
 
Παράλληλα, το υπουργείο καλεί τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις εκδρομές που διοργανώνονται και να βεβαιώνονται ότι πρόκειται για δράσεις που έχουν την έγκρισή του, διαφορετικά αυτοί έχουν την ακέραιη ευθύνη για πιθανές δυσάρεστες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν.
 
Στον απόηχο του καβγά που ξέσπασε και το περασμένο Σάββατο ανάμεσα σε 17χρονες μαθήτριες με αποτέλεσμα η μία να μεταφερθεί προληπτικά στο Νοσοκομείο Κυπερούντας, διοργανώνεται παγκοινοτική συγκέντρωση στις 3 Δεκεμβρίου από το Κοινοτικό Συμβούλιο Κακοπετριάς.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γονείς: Να καταργηθούν οι εκδρομές μαθητών στην Κακοπετριά
 
Στόχος είναι η λήψη μέτρων και αποφάσεων ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά περιστατικά παραβατικότητας μερίδας μαθητών. Πάντως, τα κρούσματα που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια με ναρκωτικά, αλκοόλ, καβγάδες και καταστροφές σε περιουσίες και δημόσιους χώρους, χτυπούν καμπανάκι στους οργανωμένους γονείς, οι οποίοι επανειλημμένως προειδοποιούν για τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκος Νικηφόρου, μιλώντας στο philenews, εξήγησε πως η θέση της Συνομοσπονδίας είναι ξεκάθαρη: Οι εκδρομές αυτές δεν ικανοποιούν το σκοπό για τον οποίο γίνονται. «Υπάρχουν συνεχώς προβλήματα. Πρέπει να καταργηθούν και να γίνει μία συζήτηση για να οργανωθούν ξανά κάτω από σωστή βάση και με σωστή επιτήρηση», πρόσθεσε.
 
Στην ανάγκη πρόληψης από πλευράς υπουργείου Παιδείας και όχι στην καταστολή εστίασε ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ Γιάννης Λαπήθιος, σημειώνοντας ότι τα περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς, είναι καταδικαστέα αλλά αυτό που πρέπει να κάνουν οι αρμόδιοι είναι να δημιουργήσουν προγράμματα εντός των σχολικών μονάδων και να επιστρατεύσουν ψυχολόγους, οι οποίοι θα ενημερώνουν τους μαθητές, με τον σωστό τρόπο για τις εξαρτησιογόνες ουσίες καθώς αυξήθηκαν οι μαθητές που κάνουν χρήση. Παράλληλα, η ΠΣΕΜ δεν δέχεται να στοχοποιούνται όλοι οι μαθητές, για λίγα μόνο άτομα, με τον πρόεδρό της να σημειώνει ότι από πέρσι η ΠΣΕΜ πρότεινε να γίνεται η οργάνωση των εκδρομών με γονείς και διευθύνσεις, ωστόσο αυτό δεν έγινε αποδεκτό.
  Ευαγγελία Σιζοπούλου   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...