To Top
01:32 Κυριακή
26 Ιανουαρίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Ευρωπαϊκός αέρας στη Στασικράτους (εικόνες)
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΤΟΠΙΚΑ • Ευρωπαϊκός αέρας στη Στασικράτους (εικόνες)
Τελευταία Ενημέρωση: 12 Δεκεμβρίου 2019, 7:16 πμ

Έχοντας νέα αισθητική και με ευρωπαϊκή αίγλη, άνοιξε για το κοινό τμήμα του εμπορικού δρόμου της Στασικράτους στη Λευκωσία, καθώς επίσης οι οδοί Μνασιάδου και Ζήνας Κάνθερ. Μεγάλες προσδοκίες μετά την ερήμωση των μαγαζιών τους έχουν αναπτύξει οι καταστηματάρχες, οι οποίοι παρουσίασαν τα έργα στον «Φ» ως μια θυσία για την οποία θα ανταμειφθούν στο μέλλον. Μάλιστα, όπως σημειώθηκε, πέραν από 40 μαγαζιά έκλεισαν για πάντα ή με σκοπό να μεταφερθούν, ενώ άλλα χρειάστηκε να βάλουν προσωρινά λουκέτο. Πάντως, θετικές ήταν οι πρώτες εντυπώσεις από τα σημεία που παραδόθηκαν. Πλέον οι προσδοκίες είναι να προχωρήσει ο διάκοσμος, να μπει πράσινο και φυσικά να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα της τελικής παράδοσης, αλλά και η επιθυμία να ακολουθήσει μια σπουδαία γιορτή όταν θα παραδοθεί ολόκληρο το έργο. 

Όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Καταστηματαρχών Στασικράτους, Νότης Παναγιώτου, τα έργα ξεκίνησαν πριν από ενάμιση χρόνο και ο αντίκτυπος ήταν μεγάλος για όλα τα καταστήματα. «Πέραν από 40 μαγαζιά έκλεισαν οριστικά ή μεταφέρθηκαν καθώς βρίσκονταν σε εξέλιξη τα έργα. Όταν οι εκσκαφείς ήρθαν μπροστά από το δικό μου, όπως και πολλοί άλλοι, αναγκάστηκα να το κλείσω για διάστημα πέντε μηνών». Όπως σημείωσε, σε αυτές τις περιπτώσεις η κίνηση των πωλήσεων έπεσε σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και 90%. 

Ένα από τα προβλήματα, όπως σημείωσε ο κ. Παναγιώτου, είναι ότι η συμφωνία για την ολοκλήρωση του έργου δεν προέβλεπε να γίνει τμηματικά. Αυτό έφερε την ερήμωση, ενώ παράλληλα και λόγω καιρικών ή και άλλων συνθηκών, σημειώθηκαν καθυστέρησης. «Αγοράστηκαν λάθος καπάκια για τα φρεάτια. Οι πλάκες ήταν πολύ βαριές και τοποθετούνται δύσκολα, το μηχάνημα για τα μάρμαρα, επίσης, δεν ήταν το σωστό. Επιπλέον, όταν ξεκίνησαν ήταν περίοδος έντονων βροχοπτώσεων. Μικρά πράγματα που μετακίνησαν την παράδοση του έργου, τρεις μήνες αργότερα», είπε και πρόσθεσε: «Υπάρχουν κάποια λάθη και κάποια προβλήματα που θα διορθωθούν στη συνέχεια. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι ήδη πάρα πολύ ωραίο και αναμένεται να γίνει ακόμη καλύτερο. Για παράδειγμα, η κατάσταση θα βελτιωθεί όταν θα τοποθετηθούν τα 300 δέντρα κατά μήκος του δρόμου, όταν θα μπουν τα μπαγκάκια και τα φώτα και όταν θα τοποθετηθούν τα σιντριβάνια αλλά και τα λουλούδια και τα αναρριχητικά φυτά». Τόνισε, τέλος, ότι αναμένουν από τον δήμο, μια σπουδαία γιορτή για το άνοιγμα ολόκληρης της οδούς Στασικράτους τον Απρίλιο. «Περιμένουμε κάτι πάρα πολύ μεγάλο και κάτι πάρα πολύ ωραίο». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στασικράτους: Βάζουν λουκέτο 1 στα 4 καταστήματα

Πάντως, όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Φ», ο δήμος επανεξέτασε και ενέκρινε την τμηματική παραλαβή του έργου, μετά από αιτήματα των καταστηματαρχών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δήμου, θα τελειώσει τον Μάρτιο του 2020. 

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Τις καθιερωμένες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις οργανώνουν για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 14 και 15 Δεκεμβρίου, οι καταστηματάρχες της Στασικράτους. Όπως σημείωσε ο κ. Παναγιώτου, ήδη έχουν στολίσει δέντρο και έχουν τοποθετηθεί χριστουγεννιάτικα φυτά. «Θα τραγουδήσει η χορωδία του Δήμου Λευκωσίας, η παιδική χορωδία Αστρινίδιο, το Μουσικό Εργαστήρι Γιώργος Θεοφάνους». Επιπλέον, σχεδιάζεται συναυλία σαξόφωνου, παιδικά εργαστήρια, φωτογράφιση με τον Άγιο Βασίλη, διήγηση παραμυθιών, διακόσμηση γλυκών, κληρώσεις δώρων αλλά και φιλανθρωπικές δράσεις. Επίσης θα υπάρχουν ιδιωτικές πρωτοβουλίες.

  Δέσποινα Ψύλλου   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...