To Top
16:05 Σάββατο
4 Απριλίου 2020
Επόμενο
Προηγούμενο
Υπερχρεώσεις ταξί για Αεροδρόμιο Πάφου: Στον Καρούσο οι ελπίδες
ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΤΟΠΙΚΑ • Υπερχρεώσεις ταξί για Αεροδρόμιο Πάφου: Στον Καρούσο οι ελπίδες
  14 Ιανουαρίου 2020, 10:10 πμ  
Η πρώτη επίσκεψη του νέου Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στην Πάφο, αναμένεται με ιδιαίτερη προσμονή από τους φορείς της επαρχίας προκειμένου να δρομολογηθεί η υλοποίηση ενός έργου που έχει κεφαλαιώδη σημασία για την Πάφο: Του νέου δρόμου που θα ενώνει το αεροδρόμιο με την τουριστική περιοχή Κάτω Πάφου και από εκεί με την  περιοχή στην οποία θα κατασκευαστεί μελλοντικά η μαρίνα της Πάφου.
 
Παρά τις πολύχρονες προσπάθειες των τοπικών φορέων για την υλοποίηση του έργου, εξακολουθούν να υπάρχουν οι περιβαλλοντικές ενστάσεις τμημάτων και άλλων φορέων για το τελευταίο τμήμα του δρόμου, από τον ποταμό της Έζουσας μέχρι τον αερολιμένα, με αποτέλεσμα ο δρόμος να παραμένει μέχρι σήμερα ημιτελής και ουσιαστικά άχρηστος για τον σκοπό που θα εξυπηρετούσε με την κατασκευή του.
 
Οι φορείς της Πάφου έχουν την πεποίθηση, βάσει των πρώτων επαφών που έγιναν με το Γιάννη Καρούσο, ότι αυτός έρχεται στην Πάφο αποφασισμένος να προωθήσει πρακτικά τις διαδικασίες που θα συντείνουν στην απεμπλοκή του έργου και όχι απλώς να υποσχεθεί μελέτη των δεδομένων. Οικονομικοί και άλλοι φορείς της επαρχίας, υποστηρίζουν ειδικότερα, ότι από τα τελευταία δεδομένα και μελέτες που έχουν ετοιμασθεί, προκύπτει σαφώς ότι το κόστος έργων που θα υπερκεράσουν τους περιβαλλοντικούς περιορισμούς, όπως είναι υπόγειες ή υπέργειες γέφυρες στο επίμαχο τμήμα της όδευσης, είναι κατά πολλά εκατομμύρια ευρώ μικρότερο από ότι θεωρείτο μέχρι σήμερα.
 
Στο μεταξύ οι φορείς της Πάφου αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη σύσκεψη με το νέο Υπουργό Μεταφορών στα γραφεία του ΕΒΕ Πάφου, προκειμένου να μπει μια τάξη, όπως ευελπιστούν, και σε ένα πρόβλημα που δημιουργεί κακή εικόνα για την επαρχία ως τουριστικό προορισμό. Πρόκειται για την αταξία που επικρατεί με τα ταξί στο αεροδρόμιο της Πάφου όσον αφορά στην τιμολογιακή τους πολιτική.
 
Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου, Ανδρέας Δημητριάδης, τόνισε ότι θα τεθεί ενώπιον του κ. Καρούσου εισήγηση για καθορισμένο τέλος για συγκεκριμένες διαδρομές, όπως γίνεται στην Αθήνα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για το κέντρο τους ή άλλα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.
 
Ο κ. Δημητριάδης τόνισε πως το ΕΒΕ Πάφου δέχεται πολλά παράπονα για υπερχρεώσεις που σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα στοιχίζουν περισσότερο από το αεροπορικό εισιτήριο έλευσης των τουριστών στην Κύπρο, επειδή οδηγοί ταξί δεν εφαρμόζουν το ταξίμετρο.  
 
Το θέμα ανέφερε θα συζητηθεί τόσο στην εκτελεστική όσο και στο διοικητικό συμβούλιο του ΚΕΒΕ για προώθηση μέτρων πάνω σε παγκύπρια βάση, αλλά και στην επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων την ερχόμενη Δευτέρα στο ΕΒΕ Πάφου.
  Ντόρα Χριστοδούλου   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...