Το μεγαλύτερο σε αριθμό φοιτητών πανεπιστήμιο της Κύπρου, σταθερά στα κορυφαία πανεπιστήμια της περιοχής στις διεθνείς κατατάξεις, ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις για το Χειμερινό Εξάμηνο 2020-2021
 
Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις για το Χειμερινό Εξάμηνο 2020-2021 για νεοεισερχόμενους φοιτητές για τα περισσότερα από 100 συμβατικά (δια ζώσης) και εξ αποστάσεως προγράμματα σπουδών, προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου που προσφέρει.
 
Ανταποκρινόμενο στις πρωτοφανείς αλλαγές και ανάγκες που επιφέρει η εξάπλωση του κορωνοϊού SARS-CoV-2 ανά το παγκόσμιο, δέχεται επίσης αιτήσεις για μετεγγραφή από φοιτήτριες/φοιτητές πανεπιστημίων του εξωτερικού, οι οποίες/οι επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Κύπρο. Τα μαθήματα του Χειμερινού Εξάμηνου αρχίζουν στις 28 Σεπτεμβρίου 2020. 
 
Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά στην πρόκληση που παρουσιάζει η εξάπλωση του κορωνοϊού SARS-CoV-2, υλοποιώντας την εκπαιδευτική διαδικασία εξ αποστάσεως και διασφαλίζοντας έτσι την ομαλή ακαδημαϊκή πορεία των περισσότερων από 12,500 φοιτητών του, εντάσσοντας έτσι αποτελεσματικά και άμεσα μία από τις μεγαλύτερες πανεπιστημιακές κοινότητες στην Κύπρο στη ψηφιακή κοινωνία της γνώσης και της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.
 
Το τρέχον Εαρινό Εξάμηνο 2020 θα ολοκληρωθεί χωρίς καμία καθυστέρηση, σύμφωνα με το ακαδημαϊκό ημερολόγιο 2019-2020.
 
Σημειώνεται ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι σε θέση να υποδεχθεί τους υφιστάμενους, νεοεισερχόμενους και μετεγγραφόμενους φοιτητές/φοιτήτριες για το νέο Χειμερινό Εξάμηνο 2020-2021, είτε στην Πανεπιστημιούπολή του, είτε εξ αποστάσεως, ανεξάρτητα από τους περιορισμούς που μπορεί να επιβληθούν τους ερχόμενους μήνες.
 
Σημειώνεται επίσης ότι στα περισσότερα προγράμματα σπουδών υπάρχει η επιλογή της γλώσσας διδασκαλίας (Ελληνική ή Αγγλική). Αυτό αποτελεί ένα μεγάλο πλεονέκτημα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Όσοι φοιτητές ενδιαφέρονται να μετεγγραφούν κυρίως από την Ελλάδα ή το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη γλώσσα διδασκαλίας που μέχρι τώρα διδάσκονταν.
 
Τέλος, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι τα εξ αποστάσεως προγράμματα προσφέρουν πλήρη ευελιξία σε σχέση με το χρόνο παρακολούθησης. Πλήρη ευελιξία προσφέρουν επίσης και τα συμβατικά (δια ζώσης – με φυσική παρουσία στη πανεπιστημιούπολη) προγράμματα, λόγω της επιλογής που υπάρχει σε σχέση με τη παρακολούθηση πρωινών, απογευματινών και βραδινών μαθημάτων.
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα προγράμματα σπουδών, τα κριτήρια και τη διαδικασία εισδοχής και μετεγγραφής, καθώς και για την υποβολή αιτήσεων ηλεκτρονικά, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου: www.unic.ac.cy. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επικοινωνούν με το Τμήμα Εισδοχής Φοιτητών τηλεφωνικά στο 22841528 ή μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]